Aktywne Wpisy

serio_serio +406
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Greensy +161
Od czasu wypuszczenia "Epstein files", siedzę na reddicie dość sporo czasu by zrozumieć ile wątków jest w tym zbiorze danych, a także samemu sprawdzam źródła i czytam co ważniejsze maile.
Ogromny zbiór danych o ludziach których większość z nas zna, ale z zupełnie innej strony.
Wchodzę dzisiaj na wykop by zobaczyć co na to polscy eksperci no i nie zawiodłem się.
Skupianie
Ogromny zbiór danych o ludziach których większość z nas zna, ale z zupełnie innej strony.
Wchodzę dzisiaj na wykop by zobaczyć co na to polscy eksperci no i nie zawiodłem się.
Skupianie

Czy ktoś ma i poleca? Z minusów, pobierają co miesiąc opłatę 30 zł, ale jeśli się nie wypłaci żadnych pieniędzy to zwracają 30 zł.
Jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć jak to wygląda w praktyce:
1) Konto jest darmowe?
2) Jednego miesiąca (za opłatę 30 zł) można wykonać dowolnej kwoty przelew do dowolnego polskiego banku?
3) Jeśli danego miesiąca potrzebna będzie przelewu np. 3 razy to nadal opłata pozostaje 30 zł?
4) Podają na stronie oprocentowanie na poziomie 5,86%. Jest to pełne oprocentowanie które do mnie trafia co roku czy codziennie te pieniądze pracują? Rozumiem, że od zysku trzeba odjąć jeszcze podatek.
5) Konta osobistego nie trzeba posiadać?
Tak poza tym bardzo ciekawa wielkość oprocentowania w porównaniu do standardowych lokat na poziomie 2 :)
Jest to sensowne trzymanie teraźniejszych pieniędzy?
Dzięki za pomoc! Pozdrawiam.
#lokata #oszczedzanie #toyotabank #kontooszczedniosciowe #pieniadze
@wincenty1: Ale to jest lokata promocyjna, ja szukam czegoś na stałe, bez bawienia się.
W Volkswagen banku masz lokatę 6 miesięcy 6,5% bez żadnych warunków i darmowe konto osobiste.
2. Wysokość przelewu nie ma wpływu na tę opłatę 30 zł. Wykonując jeden przelew wychodzący zapłacisz 30 zł. Wykonując 50 przelewów wciąż pobrane będzie 30 zł.
A, jeszcze jedna kwestia. To nie jest tak, że po wykonaniu pierwszego przelewu w miesiącu pobierają Ci 30 zł. 30 zł zabierają Ci pierwszego dnia każdego miesiąca. Jeśli jednak nie wykonasz żadnego przelewu wychodzącego w tym miesiącu to