Wpis z mikrobloga

#kiciochpyta
Chce kupić większą-wyższą suszarkę na #pranie.
Zastanawiam się, czy takie srebrne, niepowleczone na biało, nie skoroduje? Przywykłam, że suszarki są malowane, powlekane a nie takie srebrne, chromowane jak drążki sklepowe do ubrań (suchych).
Poradźcie mi lepiej kupić na balkon powlekaną, czy gołą.
#suszarka #pralka #agd #gospodarstwodomowe #sprzatanie
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dwieplaze: powlekaną jeśli ma być na lata, gołą jeśli ma koleć w oczy sąsiadów i błyszczeć. A i powleka się nie tylko aby rdza nie zeżarła ale też po to, żeby się to na słońcu nie grzało do głupich temperatur
  • Odpowiedz
@dwieplaze: Polecam mega Viledę - ona jest malowana białą farbą, a rozkłada się do pojemności niemal dwóch pełnych pralek.
Od wilgoci ubrań suszarka będzie z czasem rdzewieć. Wilgoć w powietrzu także będzie wnikać do niepomalowanych wewnątrz rurek, z których się składa i po jakimś czasie przerdzewieje - nie polecam wtedy rozwieszać na niej prania, bo rdzawe ślady się rzadko kiedy udaje odeprać. jak miałaś sprawdzoną białą - powlekaną, to idź
  • Odpowiedz
  • 0
Ogólnie to do ubrań i bielizny to mam, chcę kupić wyższą, żeby dobrze się rozwieszały większe płachty jak pościele, zasłony, pokrowce i długie sukienki.
  • Odpowiedz
Podoba mi się jej konstrukcja ale nie miałam nigdy srebrnych rurek do mokrych rzeczy.

@dwieplaze: Kup i sprawdź, najwyżej będziesz klęła efekt "nowości" i "glamour" :)
Jeszcze dodam od siebie jedną rzecz: mam w domu okap stainless steele renomowanej (ponoć) marki Ciarko. Dziwnym trafem był on ładniejszy i nawet sporo tańszy od odpowiednika malowanego - okazało się, że wyczyścić go do katalogowego błysku to katorżnicza praca, którą w domu sam wykonuję, bo
  • Odpowiedz
  • 1
@projektant_doktorant:
Wygląd nie ma znaczenia, wyłącznie użyteczność.
W ogóle nie oceniam ich pod względem estetyki, tylko, żeby mi się dobrze rozwieszało, czyli szybko schło i jak najmniej zagnieceń. Właśnie nie doprecyzowałam, że tu chodzi typowo o wieszanie dużych rzeczy, które na tradycyjnej suszarce dotykałyby podłogi albo musialabym je jakoś poskładać. Ja na tym bede suszyć pościele, przescieradła, zasłony, pokrowiec na gigantyczny materac oraz dlugie sukienki, ktore dzięki wiszeniu wysoko nie
  • Odpowiedz
@dwieplaze: Wspomniana Vileda jest na tyle wysoka, że spokojnie na pół możesz suszyć prześcieradła, duże ręczniki i nic podłogi nie dotyka. Ale faktycznie - długą sukienkę musisz złożyć na pół :) Jak dla mnie jeden z lepszych zakupów do mojego domu :) Ale dobrze, że ten upatrzony przez Ciebie spełnia Twoje oczekiwania :) Cieszę się, że parę słów ode mnie pomogło Ci podjąć decyzję. Miłego i bezproblemowego użytkowania :)
  • Odpowiedz