Wpis z mikrobloga

Ma ktoś może tutaj deskę warstwową na podłodze? Waham się nad zakupem takiej za 150zł lub za 250zł. Wyglądają praktycznie identycznie, tańsza ma 0,5mm mniej drewna. Od fachowców szysze różne zdania, jedni mówią że niema sensu przepłacać i brać z marketu inni że różnica w jakości jest widoczna po kilku miesiącach. #remontujzwykopem #budowlanka
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piant to zależy jaka deska i z jakiej fabryki. Jako parkieciarz uwaza., że im grubszy obłogu tym deska lepszą. Do 250 zł spokojnie znajdziesz deskę z 4 mm obłogiem. Ostatnio klientowi sprzedałem taką po 220 zł. Szerokość 12 cm długości od 120 do 250 cm
Lowca90 - @piant to zależy jaka deska i z jakiej fabryki. Jako parkieciarz uwaza., że...

źródło: temp_file9146429976304811813

Pobierz
  • Odpowiedz
@piant: Wszystko zależy od producenta. Jak bierzesz z marketu to raczej bez montażu to i vat wyższy. Te 4mm warstwy to starcza tak do 3 cyklinowań. Moim zdaniem prędzej zerwiesz parkiet i położysz nowy, niż zrobisz 2 cyklinowania. Ja zastanawiałem się nad finishparkietem i kaczkanem. Ten pierwszy kosztował w granicy 230 netto, a drugi 190 w wariantach bez przebarwień i sęków. Obie marki bardzo solidne
  • Odpowiedz
@piant: Weź taką, jaka Ci się spodoba. Np. mi podłoga przedstawiona powyżej by się nie spodobała, bo ma mnóstwo sęków. Inny Ci powie, że dzięki temu podłoga jest ciekawsza ¯\(ツ)/¯ U mnie jest deska warstwowa, w miarę jednolity wygląd, oczywiście dębowa, bo twardsza egzotyka na moją powierzchnię wykraczała poza moje możliwości finansowe.
Obłóg większy przydaje się za jakiś czas - jak podłoga "zbrzydnie" można ją odświeżyć cyklinując - wtedy schodzi
  • Odpowiedz