Wpis z mikrobloga

Cześć rozważam podejście do matury liceum dla dorosłych ukończyłem w 2020 i tak średnio pamiętam materiał, myślę nad zapisem do liceum dla dorosłych znowu w celu przygotowania czy jest to dobry pomysł? Czy lepiej jakoś samemu ogarniać materiały z neta, yt i Yolo
#matura #nauka #szkolastandard #egzamin
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Samemu można dać radę - arkusze egzaminacyjne i klucze z ostatnich lat są dostępne, można wydedukować, na co zwracać uwagę, jakich odpowiedzi się oczekuje (bo to wcale nie takie jednoznaczne, choć w ostatnich latach niewiele jest kontrowersji w porównaniu z wcześniejszymi). Wszystkie książki, lektury, język obcy opanujesz samodzielnie i wspomagając się jakimiś aplikacjami do języków obcych. Jedyny problem widziałabym z matematyką, ale patrzę z własnej perspektywy - ja potrzebowałam korepetycji z d
  • Odpowiedz
@loality-gaming: W tym roku, po prawie 10 latach od skończenia technikum, pierwszy raz podeszłam do matury i ją zdałam, łącznie z matematyką. Jeśli o matematykę chodzi, polecam wykupić kurs Matemaksa. Robiłam każdą lekcję po kolei, rozwiązywałam zadania, a po zakończeniu kursu rozwiązywałam matury z lat poprzednich. I na nich warto się skupić, bo wszystkie matury są pisane pod określony klucz - jak zaczniesz je rozwiązywać, to sam to zauważysz xd
  • Odpowiedz
@hyacinthus: a to ja raczej uczeń 3,4 byłem :) ale nie chciało mi się chodzić do szkoły xD i w 3 klasie technikum rzuciłem szkole później po 10 latach zrobiłem rok liceum no a teraz rozważam napisanie maturki, ile ten kurs matemaksa kosztował? No z angielskim myślę że najmniejszy problem będzie.trzeba się brać zatem do roboty
  • Odpowiedz
@loality-gaming W zależności od długości dostępności tego kursu, ceny się różnią. Ja zaczęłam uczyć się w styczniu/lutym tego roku, wykupiłam dostęp na pół roku. Nie jest on idealny, szczególnie kurs do matury w formie 2015, którą ja zdawałam, bo to już jest dość przestarzała formuła, ale zdać zdałam, a to jest dla mnie najważniejsze.
hyacinthus - @loality-gaming W zależności od długości dostępności tego kursu, ceny si...

źródło: temp_file7445000061175613354

Pobierz
  • Odpowiedz