Wpis z mikrobloga

Codzienne przypomnienie, że za próby przepychania od ponad roku dopłat dla deweloperki na wszelkie możliwe sposoby, a od niedawna także jeszcze bardziej szkodliwych REITów odpowiada nikt inny jak premier Donald Tusk.

Gdyby było inaczej to już dawny by jednoznacznie się odciął od takich pomysłów i/lub zaprowadził porządki w ministerstwie rozwoju. A przecież jako premier, prezes rady ministrów i lider największej partii w koalicji ma ogrom możliwości, aby działać w tym kierunku. Ale z jakiegoś powodu bardzo nie chce tego robić.

Paszyk i pozostali, to tylko pionki poustawiane na stanowiska, aby pchać te dopłaty. Zwykła zagrywka, po to aby w razie czego było kogo rzucić na pożarcie oburzonym obywatelom i w ostateczności było kogo zdymisjonować.

Donald Tusk bardzo nie lubi być kojarzony z rzeczami, które nie podobają się obywatelom. Szczególnie, kiedy słusznie jest z nimi kojarzony, bo za nie odpowiada. Dlatego robi tak dużo, aby z tymi dopłatami był kojarzony jak najmniej.

#nieruchomosci #polityka

Przydatne linki:
-> 20% wpłat na kampanię Trzaskowskiego pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Wszyscy obecni posłowie KO (123 ze 126) głosowali za BK2%
-> KO chciała, aby z BK2% już wtedy zrobić BK0%, a dodatkowo zamrozić raty kredytów na poziomie z grudnia 2021
-> 20% wpłat dla PO oraz 30% wpłat dla PSL pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Program mieszkaniowy KO na ich własnej stronie (w tym kredyt 0% na pierwszej pozycji)
-> W umowie koalicyjnej nie ma mowy o kredycie 0%
-> B. poseł PO Andrzej Halicki przegrywa proces w sprawie materiału o jego związkach z największym warszawskim deweloperem
-> Córka czołowej polityk PL2050 walczącej przeciw dopłatom dla deweloperów ofiarą hejtu TVP i PO-wskich bojówek

[BONUS]
-> 39% wszystkich darowizn na kampanię Sławomira Mentzena, pochodzi od osób związanych z rynkiem nieruchomości – deweloperów, inwestorów oraz firm budowlanych
-> 24% wpłat na kampanię pis pochodził od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Hołownia i PL2050 przeciw dopłatom dla deweloperów, dzięki ich sprzeciwom wciąż nie uwało się koalicji przegłosować tej ustawy bez pomocy spoza koalicji
Niebadzsmokiem - Codzienne przypomnienie, że za próby przepychania od ponad roku dopł...

źródło: 09745cf7e49ff4bc440dffa01030b20ab983f7dc62853ab5591e65df82e88ba7

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niebadzsmokiem: ale to pis przepchnal 2% i doplacil do kazdej nieruchomosci 200k z waszych pieniedzy i teraz nie macie gdzie mieszkac przez 10 lat, pis was okradl z zycia a wy boicie sie trzaska lmfao owce ( ͡° ͜ʖ ͡°) nawet korporacje stad wyjezdzaja i nie macie gdzie pracowac ale glosujcie na kibica gangstera prezydenta ( ͡° ͜ʖ ͡°) urojenia tuskoidalne macie
  • Odpowiedz
@Niebadzsmokiem ignorujesz wprowadzony pisowski BK2 i wrzucasz farmazony o jakims programie, ktory premier od poltora roku jakos magicznie "probuje przepchnąc".
Czyli krecisz pisowski spin jak z Zielonym Ład3m i imigrantami Morawieckiego.
  • Odpowiedz
@Pavulon12345: a więc tak.

Po pierwsze nie ignoruję, ponieważ jakbyś przeczytał post to byś zobaczył że są tam odniesienia do BK2% (wyniki głosowania, poprawki które chciało wprowadzić KO). Jest tam również informacja o finansowaniu różnych sił politycznych przez środowiska deweloperskie i okołodeweloperwskie. W tym także pis i Mentzena.

Po drugie BK2% został już wprowadzony i według mojej wiedzy nic się z tym nie da zrobić. Zostało przegłosowane, przyklepane, podpisane, powypłacane. Teraz
  • Odpowiedz
@cartman_troll: tak się składa że głosowałem w 2 turze na Trzaska, a moja babcie nie poszła głosować.

Dokładnie jak przed chwilą pisałem - zarzucanie mi czegoś czego nie robiłem. Dokładnie jak pis. A jeszcze dorzuciłeś w to moich najbliższych, czyli babcię.
  • Odpowiedz
@c_loud: usunę jak mi odpowiesz na jedno pytanie. W jaki sposób będzie można walczyć z ustawą tego rodzaju kiedy już zostanie przyklepana, podpisana, kredyty zostaną wypłacone, a ceny się odpowiednio dostosują. Jeśli mi to powiesz jak można to zrobić w taki sposób, aby odwrócić skutki które ona wprowadzi, to przestanę postować i usunę konto, a wrócę dopiero po fakcie, żeby zastosować się do tego co mi napiszesz (o ile to
  • Odpowiedz
@Niebadzsmokiem: uważam, że wcale nie starają się niczego wprowadzić, tylko robią przedstawienie dla deweloperów którzy jednak płacili na kampanię. Dlatego zrobimy inaczej - to ja usunę konto jak w końcu przejdzie dofinansowanie do deweloperki
  • Odpowiedz
tylko robią przedstawienie dla deweloperów

@c_loud: ale ja nie jestem deweloperem, więc co mnie ma to obchodzić? Czemu ja mam im pobłażać, a oni mogą mieć mnie gdzieś? Ponadto takie "przedstawienie" napędza fomo i trzyma ceny w ryzach, więc i tak robi im w jakimś stopniu dobrze, kosztem zwykłych obywateli.

Wciąż nie napisałeś jak można walczyć z dopłatami po fakcie. Na pewno wiesz jak, tylko nie chcesz powiedzieć, skoro uważasz
  • Odpowiedz