Aktywne Wpisy

WildAnimal +87
Nowy? Rodzaj oszustwa na olx
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
źródło: temp_file2318342066475934494
Pobierz
Słuchajcie wreszcie dane było mi zapoznać się z #kouros. Nie znam się w ogóle na #perfumy więc zrobiłem kilka wycieczek po perfumeriach i zamówiłem odlewki paru kultowych śmierdzieli. xD Moim celem było noszenie jednego zapachu przez jeden dzień i chciałem podzielić się spostrzeżeniami na temat tego mocarza. xD
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
YSL Kouros - spryskałem się nim po południu żeby uniknąć ryzyka noszenia tego przez cały dzień. Pierwsze, co mi
źródło: yves-saint-laurent-kouros-woda-toaletowa-100ml
Pobierz

Gdyby było inaczej to już dawny by jednoznacznie się odciął od takich pomysłów i/lub zaprowadził porządki w ministerstwie rozwoju. A przecież jako premier, prezes rady ministrów i lider największej partii w koalicji ma ogrom możliwości, aby działać w tym kierunku. Ale z jakiegoś powodu bardzo nie chce tego robić.
Paszyk i pozostali, to tylko pionki poustawiane na stanowiska, aby pchać te dopłaty. Zwykła zagrywka, po to aby w razie czego było kogo rzucić na pożarcie oburzonym obywatelom i w ostateczności było kogo zdymisjonować.
Donald Tusk bardzo nie lubi być kojarzony z rzeczami, które nie podobają się obywatelom. Szczególnie, kiedy słusznie jest z nimi kojarzony, bo za nie odpowiada. Dlatego robi tak dużo, aby z tymi dopłatami był kojarzony jak najmniej.
#nieruchomosci #polityka
Przydatne linki:
-> 20% wpłat na kampanię Trzaskowskiego pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Wszyscy obecni posłowie KO (123 ze 126) głosowali za BK2%
-> KO chciała, aby z BK2% już wtedy zrobić BK0%, a dodatkowo zamrozić raty kredytów na poziomie z grudnia 2021
-> 20% wpłat dla PO oraz 30% wpłat dla PSL pochodzi od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Program mieszkaniowy KO na ich własnej stronie (w tym kredyt 0% na pierwszej pozycji)
-> W umowie koalicyjnej nie ma mowy o kredycie 0%
-> B. poseł PO Andrzej Halicki przegrywa proces w sprawie materiału o jego związkach z największym warszawskim deweloperem
-> Córka czołowej polityk PL2050 walczącej przeciw dopłatom dla deweloperów ofiarą hejtu TVP i PO-wskich bojówek
[BONUS]
-> 39% wszystkich darowizn na kampanię Sławomira Mentzena, pochodzi od osób związanych z rynkiem nieruchomości – deweloperów, inwestorów oraz firm budowlanych
-> 24% wpłat na kampanię pis pochodził od deweloperów i osób powiązanych z branżami Budownictwo i Rynek Nieruchomości
-> Hołownia i PL2050 przeciw dopłatom dla deweloperów, dzięki ich sprzeciwom wciąż nie uwało się koalicji przegłosować tej ustawy bez pomocy spoza koalicji
źródło: 09745cf7e49ff4bc440dffa01030b20ab983f7dc62853ab5591e65df82e88ba7
Pobierzźródło: 4d31c514276d93e605f64b82cfb8f80d
Pobierz@cartman_troll: niech speirdalaja XD
Zato BK2 ministra Budy z PiS ci jakos nie przeszkadza.
Idz klamac gdzie indziej.
@cartman_troll: sam przepchnął? Bo jak patrzę na wyniki głosowania, to wychodzi że nie sam. Ale może masz inne to pokaż. Może też masz info, że KO nie chciała żeby to był od razu kredyt 0%, bo 2% to było za dużo. Pokaż, chętnie zobaczę.
źródło: KO było od zawsze przeciw XD
Pobierz@Pavulon12345: Pokaż chociaż jedną moją wypowiedź, w której piszę, że mi to nie przeszkadza.
Czyli krecisz pisowski spin jak z Zielonym Ład3m i imigrantami Morawieckiego.
Po pierwsze nie ignoruję, ponieważ jakbyś przeczytał post to byś zobaczył że są tam odniesienia do BK2% (wyniki głosowania, poprawki które chciało wprowadzić KO). Jest tam również informacja o finansowaniu różnych sił politycznych przez środowiska deweloperskie i okołodeweloperwskie. W tym także pis i Mentzena.
Po drugie BK2% został już wprowadzony i według mojej wiedzy nic się z tym nie da zrobić. Zostało przegłosowane, przyklepane, podpisane, powypłacane. Teraz
Dokładnie jak przed chwilą pisałem - zarzucanie mi czegoś czego nie robiłem. Dokładnie jak pis. A jeszcze dorzuciłeś w to moich najbliższych, czyli babcię.
@c_loud: ale ja nie jestem deweloperem, więc co mnie ma to obchodzić? Czemu ja mam im pobłażać, a oni mogą mieć mnie gdzieś? Ponadto takie "przedstawienie" napędza fomo i trzyma ceny w ryzach, więc i tak robi im w jakimś stopniu dobrze, kosztem zwykłych obywateli.
Wciąż nie napisałeś jak można walczyć z dopłatami po fakcie. Na pewno wiesz jak, tylko nie chcesz powiedzieć, skoro uważasz
@c_loud: a to przypomnij mi jak KO głosowało w sprawie BK2% oraz jaką poprawkę wtedy zgłosili?