Wpis z mikrobloga

Pamiętam jak miałem jakieś 20 lat i poszedłem do pierwszej pracy - fizycznej. Po tych kilku miesiącach w kołchozie powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie będę pracował fizycznie i zrobię wszystko, żeby do tego nie doszło. Do domu wracałem wyczerpany fizycznie i psychicznie, bo współpracownicy to byli po prostu najprostsi kretyni. Teraz mając normalną pracę hybrydową wstaje do pracy wypoczęty, po pracy również taki jestem i mam czas, chęci i siły na realizowanie hobby. Coś wspaniałego

#pracbaza
  • 96
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Taka jest prawda, sam pracowałem miesiąc na magazynie co mi dało taką motywacje, że znalazłem darmowy staż w IT, niby na 3 miesiące bo i tak mi był potrzebny na studia. ale po 3 tyg zaproponowali mi normalną umowę o pracę.
  • Odpowiedz
@Mokebe_Testo: Moja wersja :)

Pamiętam jak miałem jakieś 20 lat i poszedłem do pierwszej pracy - fizycznej. Po tych kilku miesiącach w kołchozie powiedziałem sobie, że nigdy więcej nie będę pracował fizycznie i zrobię wszystko, żeby do tego nie doszło. Do domu wracałem wyczerpany fizycznie... ale nie psychicznie, bo problemy z roboty zostawiało się za bramą zakładu, a co się działo na innych zmianach mnie osobiście waliło (jak i każdego
  • Odpowiedz
@Mokebe_Testo: No to zazdroszczę ja już zdrowo po ponad 8 mam już dosyć. Może to kwestia tego, że zajmujesz się czymś innym niż ja i z innym rodzajem klientów masz styczność. Ja tam lubię sie poruszać na świeżym powietrzu wtedy wiem, że żyję.

@Ciasteczkowe-tiramisu: mój kręgosłup jest okej bo staram się często wstawać i ruszać po chałupie ale znam Twój ból
  • Odpowiedz
@Ciasteczkowe-tiramisu: Zacząłem się jeszcze bardziej ruszać i popracowałem nad pozycją i jest git :) Ja generalnie nie potrafię siedzieć w bezruchu - a to sobie jeżdżę krzesłem a to potupię nogami w rytm muzyki no i często wstaję i robię marsz po pokoju. Czasem siądę głębiej w fotelu czasem płycej aby ucisk na nogi nie był ciągle w jednym miejscu. Polecam. Co nie zmienia faktu, że uważam, że praca przy
  • Odpowiedz