Wpis z mikrobloga

#pracbaza

Miałem rozmowę, chłop na rozmowie zamiast chwalić swoję firmę to gada że kasy mało, kontrahenci nie placą albo się spoznianią, ceny na rynku słabe i utrzymują się na rynku jedynie przez zwiększanie tempa pracy. Chyba Red flag
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@credenss nie wiedzialem ze cos takiego jest mozliwe. Nawet najwiekszy januszex zawsze opowiada kocopoly jaka to fajna firma i jak super sie tu pracuje, no i oczywiscie ze kazdy chce tu pracowac
  • Odpowiedz
@credenss ciezko powiedziec, goworka pracodawca może czyścić ¯_(ツ)_/¯, jak masz spoko prace (albo przynajmniej w miare ok) to bym nie ryzykowal jak rekruter ci sie tak uzewnętrznil. Jak nie masa pracy, albo jestes w januszeksie już teraz to bym rozważył.
  • Odpowiedz
@credenss: pracodawcy wiedzą, co się na rynku pracy dzieje i obniżają oczekiwania do momentu, aż przyjdzie desperat albo kolejny alimenciarz = minimalna + koperta;
  • Odpowiedz
@GomiGomi: przeciez minimalna + koperta wybiera wiekszosc pracownikow, a odpowiedzialnosc wyboru wedlug wykopu spada na pracodawce. Sam przy podwyżce pytam czy ma byc na umowie czy do reki bo mi to obojetne
  • Odpowiedz
niesamowity skill ma typek

@le1t00: wciąganie następnych pracowników do kołchozu to żaden skill, tylko s-----------o.
Nie jestem wierzący, ale aż się ciśnie na usta 'Chwalmy Pana' za rekruterów którzy są szczerzy.
  • Odpowiedz
@credenss: dzień zaczyna się od uśmiechu na twarzy a kończy z satysfakcją,

pracownikom się przewodzi a nie nimi zarządza,

rozmawia się o faktach a nie o
  • Odpowiedz
@credenss: praktykantom też od razu komunikuje jakie są realia pracy w firmie. Że dodatków za nadgodziny nie ma, premie zależne od widzimisię dyrektora, że zdarzają się pracujące soboty albo nocki i kasy ekstra nie będzie, że z czasem dorzucają więcej obowiązków bez zwiększenia wynagrodzeń a podwyżka to maksymalnie inflacja. Żeby nie wierzyli w to co tam gadają przełożeni. Bo później taki czy taka przechodzi z praktyk na etat i szok
  • Odpowiedz