Aktywne Wpisy

smutny_kojot +114
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

khz1177 +232
Empatyczna płeć XDDD Sam mam psa, sam nie lubię tego strzelnaia, zwłaszcza jak zaczynają strzelać tydzień przed, ale życzyć komuś żeby mu dziecko ręce straciło to tylko #patologiazewsi (a właściwie #patologiazmiasta) potrafi
#sylwester
#sylwester
źródło: Bez tytułu
Pobierz

W zeszłym tygodniu miałem klienta, w sumie znajomego rodziny u którego wykostkowałem na jego działce placyk 6 x 6 metrów pod postawienie blaszaka.
Blaszak o wymiarach 4x5. Znajomy był przekonany, że nie musi nic zgłaszać. Podobno sam się osobiście dopytywał w gminie. Teraz jednak okazało się, że musi zgłosić prace budowlane.
Placyk wyłożyliśmy 1.5 metra od granicy sąsiada. Okazało się podobno, że musi być minimum 3 metry.
Czy ktoś mi odpowie jak to jest serio? Nie znam się, dostałem zlecenie, wykonałem i tyle.
#prawo #prawobudowlane #budowa
odrzucili bo 3 metry od granicy. ;)
no to i tak se postawiłem, bo sąsiednia działka to nieużytek bez właścicieli(od dziesiątek lat) w zasadzie. xD
Robił ktoś zgłoszenie garażu blaszaka? Trzeba to w ogóle zgłaszać, czy lepiej postawić i siedzieć cicho? Jest jakieś ryzyko wpadki? Garaż dwa stanowiska z podmurówką. W starostwie niby chcą tylko zgłoszenie, rysunek elewacji z każdej strony, rzut i posadowienie na działce. Miał ktoś z
źródło: IMG_0456
Pobierzźródło: IMG_0454
Pobierz