Wpis z mikrobloga

@zajonce-na-lonce bo to nie jest już tak proste jak jeszcze kilkanaście lat temu.

Moja matka jak mnie urodziła to też nie pracowała ale wystarczyło że zostawiła mnie z dziadkami i wyjechała na 2 miesiące na szparagi a mój ojciec był zwykłym robotnikiem i kasy wystarczyło i na prawie cały rok i na jakieś tam wychowanie i nawet na budowę domu.

Teraz takiej opcji najczęściej zwyczajnie nie masz
  • Odpowiedz
możliwość osiągnięcia pełnej niezależności i stabilności finansowej

Mało kto jest w stanie to osiągnąć. Jak będziesz czekał to nigdy się nie doczekasz bo to nie PRL gdzie dawali mieszkanie obok zakładu pracy. Dzisiaj każdy się poświęca. Facet j---e zmiany po kilkanaście godzin, często za granicą. Kobieta jeśli nie jest w stanie w tym czasie dopilnować dziecka i domu nie nadaje się do roli matki.
Przy czym facetowi łatwo wypomnieć za niską pensję
  • Odpowiedz
@zajonce-na-lonce

@Notabene ja bachorów mieć nie będę xd ale kisne z typów, co chcą, by baby im rodziły, a nawet nie są w stanie im zapewnić godnego życia przez te parę lat xd

No ba sprawiedliwie jest tylko jak baba zarabia gotuje sprząta płaci rachunki i nie śpi po nocach bo dziecko , to widzieli u siebie w domu i dla nich oranie baba w polu to norma a zapewnienie
  • Odpowiedz
@zajonce-na-lonce u facetów z wykopu to już jest stale bingo ,wymagasz cokolwiek : materialistka ,leci na chadow, leniwa baba , wymagania z kosmosu itp itd
Ja już po mału wychodzę z tego portalu i pewnie niedługo usunę konto bo zauważyłam że czytanie wykopu lasuje mi mózg pogarsza humor i sprawia , że nie umiem patrzeć na facetow jak na normalnych ludzi po przeczytaniu tego co tu piszą
Chyba jednak w realu
  • Odpowiedz
@zajonce-na-lonce: zawsze przy wątkach z tym tematem trochę mnie bawi a trochę przeraża jak ludzie podchodzą do podziału obowiązków między partnerami jak do jakiejś prawnej umowy, gdzie wszystko musi być po równo, sprawiedliwie itd. Jestem w związku i obydwoje gramy do tej samej bramki nieważne kto ile zarobi, kto ile posprząta, ugotuje itd. Ciąża bardzo często powoduje przestój w karierze kobiety, czasami nawet w ogóle utratę pracy (nie muszę szukać
  • Odpowiedz