Wpis z mikrobloga

Czy istnieje jakaś mapa, np. oparta o OSM, w której są zaznaczone wszelkie miejsca, gdzie można zaparkować auto? I nie mam na myśli wyłącznie parkingów, ale także miejsc postojowych wynikających np. ze znaków czy innych przepisów typu: "tu i tu, wzdłuż tej ulicy, tej krawędzi jezdni można zaparkować auto". Taki kompletna mapa miejsc w których można pozostawić auto.
#openstreetmap #osm #mapy #parking
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@dad1111 nie wiem co to znaczy "query do overpass" :D ale z tych linków, co wkleiłeś, to też widziałem, i dziwiłem się, że w legendzie to jest a OSM tego nie wyświetla
  • Odpowiedz
@mcichy10: OSM to dane. Nie da się wszystkiego pokazać na mapie. Jest taki specjalny język zapytań do serwera i można sobie pobrać różne dane. Jeśli masz ochotę i trochę zacięcia to tutaj masz kilka przykładów i mapę co może to wyświetlać. Jeśli znasz jak coś jest tagowane to tworzysz odpowiednie zapytanie.

https://overpass-turbo.eu/
  • Odpowiedz
@mcichy10 Parkingi to jasna sprawa, ale co rozumiesz przez "inne miejsca postojowe"? Przecież jeśli nie ma zakazu zatrzymania i postoju, to możesz parkować prawie wszędzie.
  • Odpowiedz