Wpis z mikrobloga

@zyd_z_pasji: jeszcze bardzo daleka droga była. Ja znam takiego co nawet w Ekstraklasie zadebiutował a i tak się buja gdzieś po V ligach teraz. A takich co to w Lechowych młodzieżówkach byli a i tak nigdy nawet półprofesjonalnej kariery nie zrobili jest masa. I właśnie dlatego jak już ktoś jest solidnym ekstraklasowiczem to może liczyć na zarobki 50k+ zł miesięcznie.
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: też takich dwóch braci znałem, jeden skończył w pogoni siedlce karierę, drugi dostał się do juniorów Legii Warszawa, ale jak tak patrzyłem jakiś czas temu to chyba już od dawna nie gra, pewnie go wywalili
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: Jak byłem w 1klasie technikum to czasami mieliśmy WF na stadninie w mieście. Dostaliśmy piłkę i sobie graliśmy na dużym boisku klasa vs klasa. Wtedy też na stadnie byli jakiś piłkarze ze Śląska Wrocław. Nie wiem czy z pierwszej drużyny czy z rezerw.

To po meczu (czyt po WF) podeszli do mnie i powiedzieli bym poszedł na testy bo magę się załapać do jakiejś drużyny ich juniorów czy co
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji: Znałem kilku takich, część z dobrego domu, część z blokowisk, gdzie życie towarzyskie odbywa się w piwnicach. Dwóch z nich nawet grało w młodzieżówkach. Każdy z nich finalnie wybrał zabawę w odkrywanie nielegalnych substancji psychoaktywnych. Widać strzelanie w nochala dawało im więcej funu niż strzelanie bramek
  • Odpowiedz
  • 15
@zyd_z_pasji: to moja młodsza siostra, miała predyspozycje do biegania, w nastoletnim wieku nawet miała przebłysk, żeby zapisać do do wojewódzkiego klubu sportowego do odpowiedniej sekcji, jednak rodzice storpedowali ten pomysł, bo by trzeba było ją wozić na treningi - mieszkaliśmy 10 km od miasta wojewódzkiego, komunikacja była tragiczna, no i tak teraz ma 30 lat i do dzisiaj ją to boli
  • Odpowiedz
@HuopWsiowy: a ja po liceum wyjechałem do UK na zarobek, mimo że mama radziła żebym szedł na studia. I teraz w wieku 30 lat planuje... iść na studia ¯\(ツ)/¯ xD
  • Odpowiedz
@zyd_z_pasji może to i dobrze. Z doświadczenia to może 1:100 albo i mniej z „zajebistych talentów” które spotkałem zarabia na piłce jakąkolwiek kasę. Chociaż ja w sumie dzięki piłce przestałem być cipką i zacząłem się odzywać do ludzi w wieku 8 lat. Także może i niedobrze. Niewiadomo
  • Odpowiedz