Wpis z mikrobloga

#gry #pc
Jaki jest sens grania w gry offline? Tracisz czas na robienie czegoś co zostało zaplanowane przez devow w najdrobniejszym szczególe. To co zrobiłeś nie ma absolutnie żadnej wartości a jedyną nagroda to strata kasy na grę i stracony czas xD. Czy istnieje jeszcze jakieś ćwiercinteligenty które grają w takie gierki? Dla.kontrstu weźmy jakiegoś śmiesznego i starego Metina. Tam też tracisz czas ale owoce twojej pracy są coś warte i nierzadko możesz je sprzedać za tysiące złotych. Ba, są ludzie którzy się nawet z tego utrzymują.
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bugzer: chyba dużo zależy od tego co komu daje fun. Jeden będzie się delektował fabułą offline takiego Wieśka, inny będzie farmił itemy w Diablo 2. I nawet w tego typu grze, gra offline nie ma kompletnie sensu. Grając online w D2R masz okazję wydropić jakiś fajny przedmiot warty fortunę na d2jsp / traderie. A gra offline jest jeszcze o tyle bez sensu, że np. aby wydropić taką runkę ZOD masz
  • Odpowiedz
@bugzer: Jaki jest sens żyć skoro i tak umrzesz i wszyscy w końcu wszystko o tobie zapomną?
Jaki jest sens czytać książkę jak nikt nie widzi i z nikim nie dzielisz przemyśleń tylko czytasz z góry wymyślony przez kogoś scenariusz?
  • Odpowiedz
  • 0
@bugzer tak tak, cisniesz ta samą mechanikę przez 1000 godzin i sprzedajesz za 100 zł, w tym czasie mogłeś poznac fabularne swiaty oraz intrygi ktore mozesz projektowac na swiat, czyli sie rozwijasz.
  • Odpowiedz
@bugzer bo co właściwie można robić w giereczkach online?
Grindowac potworki w jakiejś Tibii, Metinie, Lineage czy innym mmo, grać meczyki w piłkę w kółko takie same albo n---------ć w na tych samych mapach w csa albo coś podobnego. Nie da się tam robić nic innego bo jak to zrobić gdy grasz z 10 latkami. Równie dobrze mógłbyś grać z psem.
A że czasem dropnie z tego jakis nożyk albo karta
  • Odpowiedz
Jaki jest sens grania w gry offline? Tracisz czas na robienie czegoś co zostało zaplanowane przez devow w najdrobniejszym szczególe.

@bugzer:
- Historia, jest to coś pomiędzy filmem, a książką, gdzie Ty decydujesz, jak się gra potoczy.
- Kreatywność i możliwość zabawy na wiele sposobów. Popatrz na szachy, prosta gra, AI jest na tyle zaawansowane, że trudno jest Ci zremisować i za każdym razem, jak grasz stajesz się lepszy.
- Zabawa,
  • Odpowiedz
@bugzer: Ja lubię ścigać się autami oraz grać w strzelanki PvP, bo to polepsza refleks, uczy taktyki, a i można sobie pogadać, również w na przykład języku angielskim, co powoduje, że posługuję się nim lepiej. ¯\(ツ)/¯
StaryWedrowiec - @bugzer: Ja lubię ścigać się autami oraz grać w strzelanki PvP, bo t...

źródło: masz

Pobierz
  • Odpowiedz
@bugzer: wszystko w życiu przeliczasz na pieniądze?
A tymi 3500 zl które można wydać na waciki nie jaralby się nikt, kto zarabia jakiekolwiek sensowne pieniądze.
  • Odpowiedz
@bugzer: zamulałem dniami w domu, bo mam młodą córkę i czas r-------y - nie da się oglądać filmów/seriali, bo cały czas człowiek odrywany, nie da się w nic pograć online, bo nie wiesz czy masz 10 minut czy 50 minut, więc zainstalowałem na nowo #factorio i to była najlepsza decyzja ever, bo mogłem sobie budować fabrykę w międzyczasie i nikt mnie niczym nie stresował, nie gubiłem kontekstu i
  • Odpowiedz