Wpis z mikrobloga

@Basiura89: Tacy jak ona, hartman, michnik czy inne ostaszewskie chyba raczej kierowani są czystą nienawiścią do narodu polskiego, więc starają się zaszkodzić jak tylko mogą. W czyim interesie i z czyjej inspiracji to robią nie wiem, choć się domyślam.
  • Odpowiedz
@Basiura89: Ciekawe czy gdyby jacyś polacy założyli fundację np. w izraelu, a ta fundacja sponsorowałaby lokalnie postacie otwarcie godzące w naród, państwo i wartości izralelskie to czy izrael by to tolerował.
  • Odpowiedz
@DMTx: w tym kraju największe media są zagraniczne, największe fundacje są zagraniczne, największe firmy i korporacje są zagraniczne. Jesteśmy po to, by na nas zarabiać
  • Odpowiedz
@DMTx: słyszałem dokładnie odwrotne twierdzenia, że sport pozwala dać ujście potrzebie rywalizacji, która w skrajnych przypadkach kończy się wojnami.
  • Odpowiedz
@DMTx dodaj że to artykul z "do rzeczy" i podpis jest sporym uproszczeniem, bo rozmowa była o emigracji i modelu patriotyzmu wspierającego hermetyczne społeczeństwo.
  • Odpowiedz
@DMTx czasem- jasne. Ślepy jesteś? Przecież to widać gołym okiem.
Może jak jakaś inna grupa zacznie pomykać z transparentami z hasłami rasistowskimi (jak niektóre oprawy) to uznam, że kibice piłkarscy robią to "czasem".
Jak na razie trudno mi podać inna grupie gdzie bym to zauważył.
Przecież to jest powszechnie znany fakt
  • Odpowiedz