Wpis z mikrobloga

Polecicie jakiegoś dobrego i taniego optyka? Czy ceny wszędzie takie same? W sumie nie wiem, bo pierwszy raz okulary.
#lodz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lunaexoriens:
ceny są p------e, w sieciówkach często są promocje
w rodzaju dostaniesz tyle rabatu ile masz lat - to oznacza że jak przyjdzie 80 latek to dostanie 80% rabatu i zakład też na tym zarobi

ja kiedyś znałem mały zakład w Piasecznie (ale go wysiedlili deweloperzy) to tam na spokojnie dogadałem się żeby mi sprzedali dwie pary szkieł plus jedne oprawki (jedne miałem swoje) i jeszcze miałem kilka stów dofinansowania
  • Odpowiedz
@lunaexoriens: ceny to teraz wszędzie będą p------e jak wszystkiego. Ja ostatnim razem brałem u optyka na Nawrot (zaraz przy Piotrkowskiej) i w sumie cenowo (z dofinansowaniem od pracodawcy) wyszła jakaś minimalna dopłata. Ogólnie wtedy spoko wybór tam mieli, pomogli dobrać do twarzy i tak no na plus.
  • Odpowiedz
@lunaexoriens najlepiej cenowo wychodzi twój optyk na rewolucji. Ceny soczewek zależą od tego ile dany optyk zamawia. Im więcej zamawia tym ma większe upusty. Ceny soczewek są p------e (przynajmniej w moim przypadku). Ja mogę ich polecić, już dwie pary okularów robiłem tam, zawsze można tam wpaść raz na miesiąc i czyszczą okulary za free, nawet zachęcają do tego.
  • Odpowiedz
@mirkobiniu ja bym nie powiedział że oni wychodzą jakoś super korzystnie. Najlepiej mi zawsze wychodził Fielmann, choć zaczęli sobie liczyć za nie kupowanie nowych oprawek nagle. Więc szkła 250 + 40zł za oprawienie (w ich oprawkę).
Może przy jakichś chorych wadach i wymogach wyjdzie gorzej ale ja mam zwykłe, małe sfery + astygmatyzm na jedno oko.
  • Odpowiedz
@pietryna123 ja mam duże cylindry i astygmatyzm, więc pocienianie szkieł plus te warstwy kosztuja. Wycenialem kiedyś soczewki w innym salonie, chyba w Leclercu, to soczewki wychodziły dwa razy drożej
  • Odpowiedz
@pietryna123: na rewolucji jest chyba kilku optyków.
Ja tam robiłem okulary na rewolucji 6. Twój Optyk to się chyba nazywa.

o ile dobrze pamiętam, okulary wyszły mi tam chyba za ok 700
  • Odpowiedz