Wpis z mikrobloga

Dlaczego właściwie Heroes of Might and Magic było tak popularne w Polsce? Szczególnie trójka?

Gry typu Stalker, Mafia, Gothic można jakoś uzasadnić, że to gry z naszych okolic i Polacy lubią europejskie gry. Ale Heroes of Might and Magic? Przecież to amerykańskie gry. Gry z serii M&M jakoś szczególnie popularne nie były i większość graczy HOM&M nawet nie ma świadomości, że wcześniej były RPGi...

#gry
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haxx bo to dobra gra po prostu i do tego można usiąść z kolegami i popykać na jednym kompie - a lata tamte w Polsce to albo kafejka na lanie albo właśnie heroes na jednym kompie. Przypominam, że w tamtym czasie często kompa miała jedna osoba na całą paczkę znajomych, internet jedna na całą klasę, a po kablu to pewnie jedna na całą szkołę, komputer przenośny to bylo science fiction, a
  • Odpowiedz
@Haiiro: z głowy pamiętam ale może się mylę ale na 300mhz procek wymagania miał do herosów 3, ja miałem jakiegoś ulepa ze śmieci z giełdy, PlayStation rozwiązywało problem, ale też w c--j drogie było chyba 550zl to wtedy mało nie bylo
  • Odpowiedz
@Psiodbyt Playa miał jeden kolega i do niego chodziłem grać w gta2 głównie. Kompa dostałem pierwszego w 2000 roku bez neta oczywiście i to był wyjątek, że go mam - był mega drogi. W klasie poza mną kompa miało na 30 dzieciaków może 5 - należy też dodać, że wtedy jak kupiłeś kompa w 2000 to w 2001 praktycznie on już był przestarzały, więc czasy pod tym względem były ciekawe.
  • Odpowiedz