Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +42
Prywatne spostrzeżenia: od momentu gdy McDonald zabawił się w powrót do lat 2000, przywrócił (pewnie tylko chwilowo) mcfish i mcbites to zawsze jak jestem w mcdonaldzie to są tłumy.
Wydaje mi się, że cofnięcie stylistyki do lat 2000 to złoty strzał. Nic tak nie nakręca jak nostalgia. Nie wiem czy to jakieś zmiany na wysokich szczeblach korporacyjnych i ktoś wytłumaczył boomerom, że nikogo nie obchodzą warszafskie raperki typu mata. Albo dorwali się
Wydaje mi się, że cofnięcie stylistyki do lat 2000 to złoty strzał. Nic tak nie nakręca jak nostalgia. Nie wiem czy to jakieś zmiany na wysokich szczeblach korporacyjnych i ktoś wytłumaczył boomerom, że nikogo nie obchodzą warszafskie raperki typu mata. Albo dorwali się
źródło: 73ab4576721f3cc9d4c8e9fa0ad9b41e
Pobierz
rybka11111 +318
#januszebiznesu #patologiazewsi #patologiazmiasta takie coś wyskoczyło mi na fb, w komentarzach dobra odklejka xD
źródło: temp_file1059936090826305319
Pobierz

@krebul: ponieważ każdy z przynajmniej dwucyfrowym IQ to wie, osobiście w całym swoim życiu spotkałem tylko jedna parę gdzie baba była majętniejsza od chłopa - oczywiście od razu wleciała intercyza xD
Łap larwo statystyki z USA, coś ci powinny powiedzieć o tym zjawisku ;)
źródło: 1000028674
PobierzUuu, mój ulubiony dowód anegdotyczny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ja znam parę, gdzie chłop po rozwodzie dostał alimenty, nie tylko na dziecko ale i na siebie, a babie odebrano prawa rodzicielskie. I co teraz? Walka anegdot? ( ͡° ͜ʖ ͡
Pokaż chociaż jeden taki przypadek. W drugą stronę masz masę przypadków w gazetach, w wyrokach. W tą stronę w Polsce nie ma nic.
Najlepiej nie Polskę i nie USA, bo w tych państwach obowiązuje wyjściowy podział 50/50 a majątek nabyty przed zawarciem małżeństwa nie wchodzi w skład majątku wspólnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie widzicie absurdu tego, że musicie na siłę szukać danych pod tezę? Wszyscy wiedzą, nikt
@lord-nihilus: Brak danych to nie dane. Nie rzutuj swojego nieudanego życia na innych.
Czego nie rozumiesz? To jest logiczne.
@krebul: ale dane SĄ, tylko żaden kraj europy czy USA nie prowadzi na ich podstawie statystyk dysproporcji podziału majątku przy rozwodzie vs stan początkowy, zastanawiające( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mk321: rzecz w tym że żaden kraj zachodu nie prowadzi takich statystyk, szacunki pochodzą ze prywatnych statystyk kancelari zajmujących się sprawami rozwodowymi
@mk321: GPT ani żaden inny model językowy nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Patrz załącznik, z teraz.
Są, ale ich nie ma? No, bogato. Moje prywatne dane wskazują, że jest dokładnie odwrotnie niż mówisz, więc nie zmyślaj. ( ͡° ͜ʖ
źródło: image
Pobierz@krebul: ty umiesz w ogóle czytać czy nawet to cię przerasta?
źródło: 1000028676
Pobierz@lord-nihilus: A Ty wiesz, że to na twierdzącym spoczywa obowiązek udowodnienia twierdzenia? ;) Tutaj udowadniam swoje - GPT nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Teraz użyj go mistrzu do wskazania źródeł swojej tezy, bo jak na wiedzę powszechną to strasznie długo schodzi ci przedstawienie jednego wiarygodnego dokumentu - zresztą nawet wątpliwego nie pokazałeś, chociaż pół dnia dziamiesz o tym, że przecież
@krebul: a ja ci pokazałem że jednak potrafi być.
Natomiast jaki wkład do wspólnego majątku mają kobiety vs mężczyźni do późniejszego sprawiedliwego podziału 50/50 wskazówkę zostawiam niżej (a to tylko czubek góry lodowej), meta analizę wykonaj sobie sam;)
źródło: 1000028691
Pobierz@lord-nihilus: I nigdy nie masz pewności kiedy jest, a kiedy nie. Kiepski to argument, który sobie losuje kiedy jest zgodny z prawdą, a kiedy nie. Za to świetny do utwierdzania się we własnej bańce informacyjnej. ;)
Więc - mnie interesują twarde dane. Nie wytworzone przez modele językowe robiące wszystko, byle nie odpowiedzieć "nie wiem". Możesz gnić w swojej ideologii jak ekstremista religijny,
@krebul: ale to nie GROK ustawiony do zabawiania gawiedzi na Twitterze, widzę że nie jesteś zbyt lotny więc podpowiem, używaj modeli z funkcją CoT, dodatkowo dopytaj o szczegóły, jeśli coś nie jest pewne wtedy zazwyczaj się
Nie jest, ale jak już zaczęliście go pytać, to pytajcie