Wpis z mikrobloga

@lord-nihilus: Nie prowadzi się ich też w drugą stronę, ani nawet kwot wnioskowanych poprzez pozwy cywilne. Przyklejanie do tego jakichś teorii spiskowych jest niezdrowe.
  • Odpowiedz
  • 6
Skąd wiesz? Nie ma statystyk.

@krebul: ponieważ każdy z przynajmniej dwucyfrowym IQ to wie, osobiście w całym swoim życiu spotkałem tylko jedna parę gdzie baba była majętniejsza od chłopa - oczywiście od razu wleciała intercyza xD

Znowu na podstawie braku danych coś sobie wymyślasz. ;)

Łap larwo statystyki z USA, coś ci powinny powiedzieć o tym zjawisku ;)
lord-nihilus - >Skąd wiesz? Nie ma statystyk.

@krebul: ponieważ każdy z przynajmniej...

źródło: 1000028674

Pobierz
  • Odpowiedz
@lord-nihilus: Pokaż te statystyki. LLMy halucynują, powtarzają bzdety z materiałów treningowych, nie są w żaden sposób wiarygodne.

osobiście w całym swoim życiu

Uuu, mój ulubiony dowód anegdotyczny. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ja znam parę, gdzie chłop po rozwodzie dostał alimenty, nie tylko na dziecko ale i na siebie, a babie odebrano prawa rodzicielskie. I co teraz? Walka anegdot? ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@krebul

A ja znam parę, gdzie chłop po rozwodzie dostał alimenty, nie tylko na dziecko ale i na siebie

Pokaż chociaż jeden taki przypadek. W drugą stronę masz masę przypadków w gazetach, w wyrokach. W tą stronę w Polsce nie ma nic.
  • Odpowiedz
@mk321: Mam kumpla doxxować bo wykopek nie pojmuje pojęcia logiki? Już z---------m.

@lord-nihilus spytaj się o inny kraj

Najlepiej nie Polskę i nie USA, bo w tych państwach obowiązuje wyjściowy podział 50/50 a majątek nabyty przed zawarciem małżeństwa nie wchodzi w skład majątku wspólnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie widzicie absurdu tego, że musicie na siłę szukać danych pod tezę? Wszyscy wiedzą, nikt
  • Odpowiedz
Już sam fakt że cieżko się do takich statystyk dogrzebać mówi sam za siebie.

@lord-nihilus: Brak danych to nie dane. Nie rzutuj swojego nieudanego życia na innych.
  • Odpowiedz
@krebul jeśli GPT mówi, że nie ma danych dla Polski, to zapytaj o jakiś kraj dla którego ma dane.

Czego nie rozumiesz? To jest logiczne.
  • Odpowiedz
  • 1
Brak danych to nie dane

@krebul: ale dane SĄ, tylko żaden kraj europy czy USA nie prowadzi na ich podstawie statystyk dysproporcji podziału majątku przy rozwodzie vs stan początkowy, zastanawiające( ͡° ͜ʖ ͡°)

to zapytaj o jakiś kraj dla którego ma dane.

@mk321: rzecz w tym że żaden kraj zachodu nie prowadzi takich statystyk, szacunki pochodzą ze prywatnych statystyk kancelari zajmujących się sprawami rozwodowymi
  • Odpowiedz
@krebul jeśli GPT mówi, że nie ma danych dla Polski, to zapytaj o jakiś kraj dla którego ma dane.

Czego nie rozumiesz? To jest logiczne.

@mk321: GPT ani żaden inny model językowy nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Patrz załącznik, z teraz.

ale dane SĄ

Są, ale ich nie ma? No, bogato. Moje prywatne dane wskazują, że jest dokładnie odwrotnie niż mówisz, więc nie zmyślaj. ( ͡° ͜ʖ
krebul - >@krebul jeśli GPT mówi, że nie ma danych dla Polski, to zapytaj o jakiś kra...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
dane SĄ, tylko żaden kraj europy czy USA nie prowadzi na ich podstawie statystyk

Są, ale ich nie ma? No, bogato.

@krebul: ty umiesz w ogóle czytać czy nawet to cię przerasta?

GPT ani żaden inny model językowy nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Patrz załącznik,
lord-nihilus - >dane SĄ, tylko żaden kraj europy czy USA nie prowadzi na ich podstawi...

źródło: 1000028676

Pobierz
  • Odpowiedz
ty umiesz w ogóle czytać czy nawet to cię przerasta?

@lord-nihilus: A Ty wiesz, że to na twierdzącym spoczywa obowiązek udowodnienia twierdzenia? ;) Tutaj udowadniam swoje - GPT nie jest wiarygodnym źródłem informacji. Teraz użyj go mistrzu do wskazania źródeł swojej tezy, bo jak na wiedzę powszechną to strasznie długo schodzi ci przedstawienie jednego wiarygodnego dokumentu - zresztą nawet wątpliwego nie pokazałeś, chociaż pół dnia dziamiesz o tym, że przecież
  • Odpowiedz
  • 0
Tutaj udowadniam swoje - GPT nie jest wiarygodnym źródłem informacji

@krebul: a ja ci pokazałem że jednak potrafi być.

Natomiast jaki wkład do wspólnego majątku mają kobiety vs mężczyźni do późniejszego sprawiedliwego podziału 50/50 wskazówkę zostawiam niżej (a to tylko czubek góry lodowej), meta analizę wykonaj sobie sam;)
lord-nihilus - >Tutaj udowadniam swoje - GPT nie jest wiarygodnym źródłem informacji
...

źródło: 1000028691

Pobierz
  • Odpowiedz
a ja ci pokazałem że jednak potrafi być.

@lord-nihilus: I nigdy nie masz pewności kiedy jest, a kiedy nie. Kiepski to argument, który sobie losuje kiedy jest zgodny z prawdą, a kiedy nie. Za to świetny do utwierdzania się we własnej bańce informacyjnej. ;)

Więc - mnie interesują twarde dane. Nie wytworzone przez modele językowe robiące wszystko, byle nie odpowiedzieć "nie wiem". Możesz gnić w swojej ideologii jak ekstremista religijny,
  • Odpowiedz
  • 0
I nigdy nie masz pewności kiedy jest, a kiedy nie. Kiepski to argument, który sobie losuje kiedy jest zgodny z prawdą, a kiedy nie. Za to świetny do utwierdzania się we własnej bańce informacyjnej. ;)

@krebul: ale to nie GROK ustawiony do zabawiania gawiedzi na Twitterze, widzę że nie jesteś zbyt lotny więc podpowiem, używaj modeli z funkcją CoT, dodatkowo dopytaj o szczegóły, jeśli coś nie jest pewne wtedy zazwyczaj się
  • Odpowiedz
@krebul

@mk321: GPT ani żaden inny model językowy nie jest wiarygodnym źródłem informacji.

Nie jest, ale jak już zaczęliście go pytać, to pytajcie
  • Odpowiedz