Wpis z mikrobloga

a pomalowałam sobie tę budkę dla ptaków (akrylowe są podobno ok, ale jeszcze zabezpieczę ją mocno lakierem). Z daleka nie widać niedoróbek XD już mi się w połowie znudziło, to robiłam żeby skończyć i nie chciało zejść na dół po taśmę malarską by było równiutko, więc powiedzmy że nierówne krawędzie były planowane, dla wzmocnienia efektu handmade XDDDD

moje farbki do tego są do kitu, muszę poszukać lepiej kryjących (no dobra, też mój błąd, bo mi się nie chciało gruntować xd), dużo się nauczyłam, kolejny będzie lepszy XD miał być też detal na dole, ale się niebieski skończył XDDDD

ładnie będzie na drzewie wyglądać (ʘʘ)
#ptaki #dom #ogrod
lunaria - a pomalowałam sobie tę budkę dla ptaków (akrylowe są podobno ok, ale jeszcz...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale kto jest synem kogo XD co to ma do pomalowanej budki? XD

@lunaria: Tu nawet nie chodzi o koty, ale ogólnie o drapieżniki, które prawie na pewno będą wkładały łapki do środka (ten dodatkowy kawałek drewna "skraca ramię", ale nie jestem pewny czy grubość całkowita jest prawidłowa, lepiej byłoby gdybyś to sprawdziła przed powieszeniem budki lęgowej. O ile mnie pamięć nie myli Lasy Państwowe udostępniają rysunek techniczny z wymiarami
  • Odpowiedz