Wpis z mikrobloga

Właśnie sobie zdałem sprawę z tego, że moje słuchawki mają praktycznie 20 lat, więcej niż przeciętny wykopek :)

@apeee: + jednak mam wrażenie, że tu same stare narzekające dziady siedzą. ( ͠° °)
  • Odpowiedz
  • 484
@apeee: Przecież tu większość jest w okolicach trzydziestki.

Młodzi ludzie mają Instagrama, threads czy nawet X a nie jakiegoś przestarzałego wykopa.

Z młodszej grupy to chyba głównie siedzą tu incele bo mają swój tag żeby zrzucać winę za swoje niepowodzenia w życiu na kobiety
  • Odpowiedz
@apeee: Polecam je zmienic na cos porzadnego, co roku nastaje spory progres a co dopiero w 20 lat. Jak spróbujesz nowych to nawet sentyment nie uratuje cie przed odstawieniem tamtych na bok.

To sa te brutalne fakty
  • Odpowiedz
  • 1
@jegertilbake: mam inne też. Te są jak to Sennheiser świetne do klasyki, wokalu, mają scenę. Brakuje im basu. Obecnie trendy są takie, żeby robić brzmienie V. To jest tylko trend, a nie kwestia lepszej technologii.
  • Odpowiedz
@apeee: mam podobny model HD598 i to najlepsze słuchawki jakie w życiu miałem. Niestety jakość materiałów pozostawia wiele do życzenia, więc są już trochę rozklekotane, ale grają jak marzenie.
Welury od chińczyka też zamawiałem, ale nie są tak dobre jak oryginalne
  • Odpowiedz
  • 1
@jegertilbake W audio to tak nie działa, szczególnie jeśli chodzi o słuchawki. Przez te 20 lat nie było żadnej rewolucji, a i ewolucja jest dyskusyjna. Najśmieszniejsze jest to, że niektóre modele typu Beyerdynamic DT-150, które miały premierę 50 lat temu do dziś są jednymi z najlepszych słuchawek zamkniętych. HD595 mają swój charakter i nie zastąpisz ich pierwszymi lepszymi słuchawkami.

Brutalnych faktów brak.
  • Odpowiedz
@fexxer: Zaponniales dodac, ze jak siedzisz w piwnicy. Teraz odpal twoje słuchawki w pociagu albo samolocie a ja odpale swoje z ANC i zrobmy porownanie. Mozemy tez porozmawiac ze soba przez sluchawki i zobaczymy kto ma lepszy mikrofon. Mozemy tez je nosic 10h na glowie i zobaczymy ktore sa wygodniejsze.

Boomersko/biedaki cope. Tak samo gadali ludzie od telewizorow kineskopowych jak wchodzily płaskie, ze nie oddaja tak kolorow xD
  • Odpowiedz
  • 2
@jegertilbake: Ale porównujesz gruszki do jabłek. Możesz kupić HD800, absolutnie topowe słuchawki, a nie mają ANC itd.
Do używania na zewnątrz mam airpodsy.
  • Odpowiedz
  • 7
@jegertilbake Ja wyjdę z piwnicy, a Ty użyj mózgu xD Przecież tu mowa o przewodowych słuchawkach otwartych słuchanych stacjonarnie. Bawię się słuchawkami od 13 lat, miałem ich dosłownie setki i na tej podstawie stwierdzam, że jeśli chodzi o przewodowe słuchawki niewiele się zmieniło, bo tutaj nie ma żadnych cudownych technologii. Dobrze wysterowane i wystrojone słuchawki nie potrzebują niewiadomo jakich technologii. Nikt normalny w chacie przed kompem nie będzie odpalał żadnego ANC,
  • Odpowiedz