Wpis z mikrobloga

@wyszopek129 wiesz, ale, choroby zawodowe to skądś im się wzięły. I właściwie mam odwrotne wrażenie, to starzy pracownicy nieraz maja umowę o pracę i firmowe socjale, a, młodych przyjmują na zlecenie albo cześć etatu albo przez agencje pracy choc robią to samo. Gen z może więcej siedzieć w telefonach, ale nieraz lepezy kontakt ma się z kimś pokolenie wyżej. Masz przykład marcina prokopa i Doroty welmann. Uzupełniają się w pracy.

@
  • Odpowiedz
@wyszopek129: taki mental nie tylko na zakładach czy kołchozach, parę lat temu trafiłem do IT, gdzie w zespole średnia wieku to okolice 40 były i to samo. Byłem zatrudniony jako junior i jak zadawałem jakieś pytania to albo zbywanie albo tłumaczone na o-------l w 2 minuty i elo i radź sobie i jak coś z------m to kwik zaraz "kurła młody czemuś tego nie wiedzioł?" no nie wiedzioł bo nikt mi
  • Odpowiedz
@wyszopek129:

Przychodzi młody do pracy, pierwsze co walczy o normalną umowe o pracę bez żadnych wypłat pod stołem, bez żadnych darmowych nadgodzin. Jak praca jest patologicznie ciężka to wali drzwiami i wychodzi.

Pełna zgoda i to jest ich wielki
  • Odpowiedz
Są faktycznie sumienni, jak coś trzeba zrobić to zrobi. Mają dużo dobrych pomysłów jak coś zautomatyzować czy ułatwić sobie prace.

@wyszopek129: z mojego doświadczenia wynika, że jak nie pokażesz palcem co ma zrobić, np. którą śrubkę odkręcić to uzna, że chwilowo nie ma dla niego pracy i będzie stał w kącie przeglądając tik-toki
  • Odpowiedz
@wyszopek129 ale stek bzdur xD chyba, że mówisz o jakiejś fizolce. Większość młodych co przychodzą do roboty nie mają pojęcia co robic, a mają wymagania z kosmosu. Punktualne przyjście do pracy stanowi nie lada wyzwanie.
  • Odpowiedz
@wyszopek129: młodzi mają przwchlapane. Nie tylko u Januszy, ale też u starszych pracowników. Sam pracowałem i pracuje z gen z i są w porządku, starają się i szybko się uczą.

Generalnie w Polsce praca jest lipna a ludzie na rynku pracy tacy sobie.
  • Odpowiedz
wywalczył pensję specjalisty to przecież nie będzie sprzątał swojego stanowiska pracy, od tego powinna być sprzątaczka. On powinien dostać prawdziwą robotę, a jak nie dostał to cyk tik-toczek xD

@galonim: Zapomniałeś tylko dodać, że tej prawdziwej roboty też nie umie robić i jak nikt nad nim nie stoi i nie pokazuje palcem to tak samo -> skok w bok na tik-toka xD

Pełna zgoda niestety. Po prostu zerowe skupienie i
  • Odpowiedz