Wpis z mikrobloga

@Commodore_64: Powiedz że nic nie wiesz o Windowsach nie mówięc że nic nie wiesz o Windowsach. Starożytnym zwyczajem co drugi Windows jest ok.
95 - fujka
98 - OK
Me - fujka
XP - Legend
Vista
  • Odpowiedz
  • 42
@ivan777 starożytnym zwyczajem to ludzie zawsze psioczyli i dalej będą na konieczność zmiany OS i to niezależnie od migracji z XP na Win7, albo na tę w przyszlości. ( ͡º ͜ʖ͡º)

• Odpowiedz
@Commodore_64: pracuję na linuksie. do gierek windows. Zainstalowałem 11 i czuję się gorzej niż na 10 i zdecydowanie gorzej niż na 7.
windows 11 w kwesti ui i dopracowania to taki coś jak linuks.
- przy każdym uruchomieniu komputera jakaś usługa od graficznego interfejsu nie może się uruchomić, czarny ekran przez minutę.
- brak wbudowanych sterowników do wifi – na linuksie nawet się nie zastanawiałem, po prostu klikałem ikonkę wi-fi i się łączyłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@Rower_de_Niro przez rok Mint zawiesił mi się może ze dwa razy, ale nie jestem.pewien, czy to nie wina dysku (HDD). Sluzbowy lapek z Win11 uruchamia się dluzej niz Mint na nastoletnim, prywatnym laptopie, a wczoraj na dwudziestoletnia stacjonarkę z P4 wgrałem AntiX. Bootuje się jeszcze szybciej, ale niestety nie da sie na tym przeglądać internetu (prawdopodobnie przez wolną pamięć DDR2).
  • Odpowiedz
@ivan777: ja bym jeszcze wplótł Windowsa 2000. Wiem że nie był raczej do użytku prywatnego, no ale to był tak stabilny system że szok. Raz z ziomkami przez pół dnia próbowaliśmy go zawiesić na różne sposoby i nie dało rady.
  • Odpowiedz
@Rower_de_Niro dodaj pierdyliard urządzeń na, które w 7 były sterowniki a, na 40 już nie, i tak, skanery i drukarki wylądowały na śmietniku.

Mnie jeszcze został na ekranie startowym, do wyboru, puppy Linux, którym próbowałam się posiłkować ale nie wyszło xd
  • Odpowiedz
@WrzeCiOna Sterowniki do drukarek to jakiś spisek . Na MacOS działała brother laserowa kiedyś od strzała, po jakiejś aktualizacji nic. Cisza. Nie da się już chyba ich nawet zainstalować, szukałem na necie nie mogłem znalezc. na Debianie nie pamiętam, albo od razu zatrudniło albo mogłem normalnie pobrać gdzieś z internetu. Także stary MacBook nie nadaje się nawet już żeby wydrukować stronę używam go tylko gdy potrzebuje klamerki ☹️
  • Odpowiedz
@Rower_de_Niro to ja tak myślałam że, sobie linuxa ogarnę xd choc mam jeszcze odpieta stacjonarka. Nawet z 7 ale, chciałam używać lapka. I tak historia zatoczyła kolo, kupna po firmowa stacjonarka miała za, słaby procek zeby pociągnąć legalną 8, więc kiedyś nabyłam lapka, też używkę, na allegro, sprzedawcy się pokickaly zamówienia i dostałam bez klawiatury numerycznej ale na gwarancji i z nowszym ramem, ale, procek nie pociągnie 11 (
  • Odpowiedz
@Commodore_64: Mi ostatnio windows 11 "sam się zainstalował". Włączyłem na noc ESET na full skanowanie wirusów a rano się obudziłem z windowsem 11 xD I powiem, że nie jest tak źle nic się nie dzieje na razie po tygodniu używania. Jedyne co mnie zdziwiło to to, że po kliknięciu na zegar on się nie powiększa tylko trzeba sobie apkę zegara ściągnąć albo jakiś dodatek co przywraca ogólnie wygląd paska startu
  • Odpowiedz