Wpis z mikrobloga

tęsknię za czasami jak Polska była monoetniczna i słyszałem tylko polski język i nikt nie wychodził drzeć mordy do telefonu na balkonie i nikt nie wystawiał dziecka na balkon żeby sobie przykrzyczało i jak nie słyszałem ukraińskich awantur i nie miałem przez nich ciągle policji pod blokiem
kiedyś to było eh
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tęsknię za czasami jak Polska była monotoniczna

@vieniasn: Ty nawet monoetniczna nie potrafisz napisać, pewnie właśnie dzięki mnie poznajesz to słowo xd Nie dziwota, że mieszkasz w miejscach, którymi porządny Polak się brzydzi xd Ukraińcy popełniają 2x mniej przestępstw niż Polacy, chętnie wymienię tę część społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@vieniasn jeśli wyjąć słowo "monoetniczna" i "ukraińskich", to opisałeś dokładnie blok, w którym mieszkałem. Tylko zamiast dziecka, wystawiali psa na balkon.
Wtedy jeszcze Ukraińców nie było w Polsce.
  • Odpowiedz
  • 1
@kultywator_sprezynowy o czasach sprzed kilku lat jak mi chłop z Bangladeszu nie darł mordy do telefonu o 3 w nocy na balkonie i nie da się nic zrobić bo on nawet polskiego ani angielskiego nie znał a drzwi nie otworzył bo się bał
  • Odpowiedz
@vieniasn Mi nie przeszkadzają ukraińcy, dla mnie jesteśmy w tej samej grupie kulturowej i uczą się języka. Mi bardziej przeszkadzali by Francuzi, Niemcy czy Anglicy niż Ukry.

Natomiast bardzo nie podoba mi się że są tu śniadzi i czarni którzy są tutaj tylko dlatego bo Polacy nie chcą pracować za niewolnicze stawki i praktycznie wspieramy współczesne niewolnictwo. A do rusków to bym od razu strzelał na granicy.

Edit: Dodam że mi
  • Odpowiedz
  • 1
@MintFork ja wiem że Ukraińcy ogólnie są ok raczej ale w moim otoczeniu lokalni sprawiają ogromne problemy i na osiedlu jak słyszę darcie mordy to prawdopodobnie jest to ukraińskie darcie mordy i ja mam dość po ludzku
  • Odpowiedz