Aktywne Wpisy

Codon +23
#gielda Tak, jak obiecałem, wrzucam top 5 akcji w Ameryce z niezrealizowanym zyskiem, wartości w USD. Tickerów chyba nie trzeba nikomu objaśniać :)
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
Większość z tych 5 już kilka razy zrealizowałem dla celów podatkowych (sprzedałem i zaraz potem kupiłem, żeby zapłacić podatki z bieżącej kasy z IT, zamiast sprzedawać akcje do zapłaty podatku).
Jakby ktoś był zainteresowany czemu, kiedy i za ile je kupiłem - dajcie znać, rozpisze się szerzej.
źródło: 1000008310
Pobierz
annlupin +21
co tam uwas
źródło: annlupin7776543
Pobierz

Komentarz usunięty przez moderatora
Polaczek to Cie robił, gdzieś w Izraelu, skoro uzywasz takich słow w stosunku do Polakow. Chyba nie byłeś na tak zwanym i uwielbianym przez lewą stronę "zachodzie". Sama stolica UE, czyli Belgia wygląda jak Bangladesz. Polska jest bardzo czystym krajem i nie mającym się czego wstydzić. Według
Nie no tyle to nie. Jeśli jakaś duża firma miałaby stracić, to nie wejdzie.
Ciekawe czy są już dane czy to coś dało, bo nie powinno
A może to nasi "bratankowie" za wschodniej granicy zaczęli śmiecić? Sam byłem świadkiem, jak z samochodu na ukraińskich blachach wysypały się śmieci. Polacy w większości przestali śmiecić, ale nabywamy osoby, które na nowo trzeba uczyć porządku i czystości.
Komentarz usunięty przez autora
@NaczelnyAgnostyk: byłeś kiedyś w zachodniej europie?
Na nas działają tylko kary - tak jak z przechodzeniem na przejściu dla pieszych zamiast gdziekolwiek i tylko na zielonym. Wystarczyło dowalić karę i chodzą jak w zegarku.
Komentarz usunięty przez autora
Nie jest dobre, bo generuje dodatkowe koszty i zwiększa produkcję plastiku, a problem śmiecenia zakrętkami w naszym kraju (i generalnie UE chociaż za granicą bywało dużo gorzej niż w Polsce, bo Polska to czysty kraj) nie istniał.
O wiele więcej walą się kapsli. Dlaczego kapsle nie są przytwierdzone? Polaczku.