Wpis z mikrobloga

@kajfos: To ja wysiałem w kwietniu w domu w doniczce ale do złej ziemi wysadziłem w ogrodzie i prawie w ogóle nie rosły ( ͡° ʖ̯ ͡°). Ziemię za ciężką zrobiłem i przy robieniu poprawek okazało się ze prawie korzeni nie rozwinęły. Teraz niby się poprawiło ale nie wiem czy one w tym roku dadzą rade owoce wytworzyć. Jakieś 2 tygodnie temu nowe zasiałem do doniczek
  • Odpowiedz
  • 1
@farew3Ell: ja zaniedbałem je trochę. Sadziłem na parapecie też na koniec kwietnia i siedziały w takich doniczkach torfowych 3x3 cm. Długo tam siedziały bo brzydko było ciągle ale jakoś dały radę, na zewnątrz rosną jak poyebane, nie mam porównania bo to mój pierwszy raz, na bakłażana czekam ale nawet nie wiem gdzie owoc ma się pojawić same liście są xd
  • Odpowiedz
@kajfos: U mnie te co niedawno zasiałem obecnie tak wyglądają. Będzie trzeba je nawozić regularnie i dobrze podlewać to może coś z tego będzie (). W tym roku kupiłem takie lampy do roślin dla amarylisów i to może być też dobra rzecz dla wysiewanych warzyw które stoją na parapecie gdy na dworze jest za zimno
farew3Ell - @kajfos: U mnie te co niedawno zasiałem obecnie tak wyglądają. Będzie trz...

źródło: dyniew

Pobierz
  • Odpowiedz