Wpis z mikrobloga

Takie głupoty wyświetlają mi się na fejsbuku (matkowe profile- tu akurat "mamadu"), mnie to przeraża dokąd ten świat zmierza, biedne bombelki uciemiężone mówieniem do obcych "dzień dobry". Na litość boską, żeby w zwykłym zwrocie grzecznościowym doszukiwać się głębi, osobowości i własnego samopoczucia, cofamy się jako społeczeństwo, w dodatku wmawiając sobie że to rozwój.
#dzieci
Mirkova - Takie głupoty wyświetlają mi się na fejsbuku (matkowe profile- tu akurat "m...

źródło: temp_file8891900015537264339

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mirkova ale przecież tak jest, to tylko durna pusta formułka bez żadnego znaczenia, każdy to mówi bo "tak wypada" i nic więcej
ale jak już tego nie powiesz to jest wielka ku*wa afera jakbyś komuś straszną krzywdę wyrządził xD
  • Odpowiedz
@huopisko: na mnie to np. wplywa pozytywnie. Zycie sklada sie z malych rzeczy, kulturalna wymiana zdan potrafi wyrzucic dawke dopaminy. Ba, nawet jak teraz bedziesz imitowac usmiech, mimo nie bycia w dobrym humorze to troszke oszukasz organizm i tez wytworzy wiecej hormonow szczescia niz gdybys tego nie zrobil.

W kazdym razie, kazdemu jego p---o. Ja zachecam do interakcji spolecznych, jestesmy skazani na siebie na tej planecie wiec warto byc chociaz
  • Odpowiedz