Aktywne Wpisy
Dlaczego tak wielu tutaj zależało, żeby Sigma odpadła?
#mecz
#mecz

johnkashtan +38
Proszę państwa, dostaję wasze podziękowania w listach, telegramach oraz pocztą pantoflową. Jest mi oczywiście bardzo miło, choć jedyne co robię, to nałogowo naduszam zielony krzyżyk przy waszych anonsach. Jednakowoż, jestem zawiedziony jakością podsumowania mojej aktywności na tej oto stronie internetowej. To z kim dyskutuję jest mocno losowe, bo większości tych pseudonimów nie kojarzę, a i dość rzadko komentuję to czym dzieli się QRQ, ale zawsze plusuję. Podobnie to się ma do top
źródło: podsumowanie-2025
Pobierz

Z oficjalnych komunikatów wiemy, że Sławosz Uznański-Wiśniewski rozpocznie powrót na ziemię w poniedziałek, a moment odłączenia kapsuły Dragon od ISS zaplanowano na 13.05 czasu polskiego. Może to dobry moment, by przypomnieć, że Centrum Kosmiczne Kennedy'ego na Florydzie, na Przylądku Canaveral, z którego startował Axiom 4 to jedyne na świecie czynne Centrum Lotów w kosmos, które jest jednocześnie atrakcją turystyczną. Takie rzeczy tylko w Stanach. Odwiedziliśmy to miejsce i opisaliśmy w tekście.
Zapraszam więc do tego znaleziska.
Polecam również obserwację hasztagu #szalonewalizki, jeśli chcecie być na bieżąco z moimi znaleziskami.
#floryda #usa #kosmos #podroze #podrozujzwykopem
źródło: IMG_1603
Pobierz1.To wbrew pozorom nie jest trywialne pytanie
2.to i tak więc dobrego niż robi większosc naukowców w Polsce xd
Znaleźć żywe potwierdzenie ze da się polecieć w kosmos będąc Polakiem? Nie bardzo (abstrahując od tego na ile to była politycznie powiazana decyzja)
@PopeLeon: A co w tym złego, tak właściwie? Może lepiej pokazywać dzieciakom również takie wzory do naśladowania, a nie tylko patoinfluencerów.
Niektórzy muszą się do wszystkiego p-------ć.
@PopeLeon: masz wszelkie potrzebne braki umysłowe, żeby szybko zostać bordo
@lewoprawo: W sensie jakie? Bo w tym przedszkolu jest większa szansa i to dosłownie statystycznie większa na to że któreś z tych dzieciaków zostanie miliarderem albo dostanie Nagrodę Nobla niż to że poleci w kosmos. Co one tam mają naśladować? Urodzenie się w dobrze sytuowanej rodzinie? Nawiązywanie politycznych kontaktów przez tatę?
Kto powie, że warto się uczyć