Wpis z mikrobloga

Nie ma mniej intuicyjnego systemu w Polsce niż ZUS PUE.

Dostałeś wiadomość? Super. Teraz zgaduj czy jako ubezpieczony, ogólny, a może świadczeniobiorca?
A wiadomość jest w skrzynce odbiorczej, wiadomościach, a może komunikatach?
Otworzysz ją w prosty sposób? Gdzie tam.

Kto to projektuje, kto to utrzymuje.

#zus #polska #it #gownowpis #zalesie #pracbaza
ATAT-2 - Nie ma mniej intuicyjnego systemu w Polsce niż  ZUS PUE. 

Dostałeś wiadomoś...

źródło: image

Pobierz
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: ostatnio usiłowałem odnaleźć wniosek o zmianę konta bankowego. oni na tej stronie mają wyszukiwarkę, która posługuje się kodami dokumentów. jak wiesz, że taki wniosek nazywa się SBB-144, to masz szansę go znaleźć. ale jak szukasz po słowach kluczowych "konto" "bankowe", "zmiana" itd - to nie ma szans. skończyło się tym, że wściekły p----------m to w cholerę i pojechałem osobiście do siedziby
  • Odpowiedz
@ATAT-2 mam to samo, szału dostaje jak muszę sie zalogować do pue. Najgorzej, ze wszystkie strony i portale rządowe działają w jakiś dziwny i c-----y sposób.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: za kazdym razem jak tam wchodze to poprawia mi sie humor - nie dlatego, ze jest mi w jakikolwiek sposob przyjemnie, ale dlatego, ze za kazdym razem jest to najlepszy zart danego dnia
  • Odpowiedz
@ATAT-2: tragedia. Mnie r-------o ostatnio wysyłanie nowego wniosku. Szukani szukam, we wnioskach tylko jakieś 4 dziwne pozycje. Okazało sie, że trzeba wejść do „wersje robocze” i tam dopiero jest opcja wysłania.
  • Odpowiedz
Do tego te kolory od których dostajesz depresji i nie chcesz spędzić na tej stronie ani sekundy dłużej.

@Gensek: chcieli żebyś poczuł klimat urzędu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ATAT-2 ostatnio odkryłem że jak zaktualizowałem swój dowód to się zaktualizował tylko w jednej zakładce i w innym miejscu w systemie też to musiałem robić XDDDDD

To jest tak jakby wzięli inżynierów i kazali im wymyślić jak najgorszy system a im udało się zrobić jeszcze trochę groszy niż jak w założeniach.

• Odpowiedz
@ATAT-2: ale mnei to wkooorvia. Musiałem wysłać pismo o zasiłek opiekuńczy bo brałem l4 na dziecko. Bardziej spier*****go sposobu na utworzenie nowej wiadomości nie widziałem. Kto to projektował, choooj mu w dvpe
  • Odpowiedz
@ATAT-2: pue zus jest jak portal z roku 2000, interfejs do bani ale jak juz sie wie jak klikac to dojdziesz do sedna, ale te kategorie platnik, biorca, dawca xD
  • Odpowiedz
@ATAT-2 a k---a weź
Szukałem ostatnio tak wiadomości która zamknąłem przez 10 min

Z innej beczki ostatnio dodawałem email do e-doręczeń (c--j że 5ty raz) i oni do mnie że jest sprawa bo ja coś źle zrobiłem

ZLE K---A WPISAŁEM EMAIL który już wcześniej wpisałem i
  • Odpowiedz