Nie ma mniej intuicyjnego systemu w Polsce niż ZUS PUE.
Dostałeś wiadomość? Super. Teraz zgaduj czy jako ubezpieczony, ogólny, a może świadczeniobiorca? A wiadomość jest w skrzynce odbiorczej, wiadomościach, a może komunikatach? Otworzysz ją w prosty sposób? Gdzie tam.
@ATAT-2: ostatnio usiłowałem odnaleźć wniosek o zmianę konta bankowego. oni na tej stronie mają wyszukiwarkę, która posługuje się kodami dokumentów. jak wiesz, że taki wniosek nazywa się SBB-144, to masz szansę go znaleźć. ale jak szukasz po słowach kluczowych "konto" "bankowe", "zmiana" itd - to nie ma szans. skończyło się tym, że wściekły p----------m to w cholerę i pojechałem osobiście do siedziby
@ATAT-2 mam to samo, szału dostaje jak muszę sie zalogować do pue. Najgorzej, ze wszystkie strony i portale rządowe działają w jakiś dziwny i c-----y sposób.
@ATAT-2: za kazdym razem jak tam wchodze to poprawia mi sie humor - nie dlatego, ze jest mi w jakikolwiek sposob przyjemnie, ale dlatego, ze za kazdym razem jest to najlepszy zart danego dnia
@ATAT-2: Wiesz, tanio nie było, to musi być skomplikowane. Ten system to patologia. Nigdy nie wiesz czy dokument został wysłany, czy jest skrzynce pocztowo-nadawczej, zapisane w wersji roboczej, poprawionej, ale nie podpisanej, przygotowanej do zatwierdzenia.
@ATAT-2: tragedia. Mnie r-------o ostatnio wysyłanie nowego wniosku. Szukani szukam, we wnioskach tylko jakieś 4 dziwne pozycje. Okazało sie, że trzeba wejść do „wersje robocze” i tam dopiero jest opcja wysłania.
@ATAT-2 ostatnio odkryłem że jak zaktualizowałem swój dowód to się zaktualizował tylko w jednej zakładce i w innym miejscu w systemie też to musiałem robić XDDDDD
To jest tak jakby wzięli inżynierów i kazali im wymyślić jak najgorszy system a im udało się zrobić jeszcze trochę groszy niż jak w założeniach.
@ATAT-2: ale mnei to wkooorvia. Musiałem wysłać pismo o zasiłek opiekuńczy bo brałem l4 na dziecko. Bardziej spier*****go sposobu na utworzenie nowej wiadomości nie widziałem. Kto to projektował, choooj mu w dvpe
@ATAT-2: pue zus jest jak portal z roku 2000, interfejs do bani ale jak juz sie wie jak klikac to dojdziesz do sedna, ale te kategorie platnik, biorca, dawca xD
Dostałeś wiadomość? Super. Teraz zgaduj czy jako ubezpieczony, ogólny, a może świadczeniobiorca?
A wiadomość jest w skrzynce odbiorczej, wiadomościach, a może komunikatach?
Otworzysz ją w prosty sposób? Gdzie tam.
Kto to projektuje, kto to utrzymuje.
#zus #polska #it #gownowpis #zalesie #pracbaza
źródło: image
PobierzTen system to patologia. Nigdy nie wiesz czy dokument został wysłany, czy jest skrzynce pocztowo-nadawczej, zapisane w wersji roboczej, poprawionej, ale nie podpisanej, przygotowanej do zatwierdzenia.
@Gensek: chcieli żebyś poczuł klimat urzędu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To jest tak jakby wzięli inżynierów i kazali im wymyślić jak najgorszy system a im udało się zrobić jeszcze trochę groszy niż jak w założeniach.
Szukałem ostatnio tak wiadomości która zamknąłem przez 10 min
Z innej beczki ostatnio dodawałem email do e-doręczeń (c--j że 5ty raz) i oni do mnie że jest sprawa bo ja coś źle zrobiłem
ZLE K---A WPISAŁEM EMAIL który już wcześniej wpisałem i
@fizzly: Mam podobne odczucia. Kolory jak z przychodni abo zakładu karnego.