Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 411
@ATAT-2: Dla mnie to są jakieś czary. Do tego te kolory od których dostajesz depresji i nie chcesz spędzić na tej stronie ani sekundy dłużej.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Pomysł może wydawał się dobry ale w realu jednak taki dobry nie jest. Powinno być jeszcze opcja żeby pokazać wszystkie wiadomości razem wzięte.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: a weź tu sobie złóż gdzieś wniosek o pomoc de minimis. Będąc na JDG lecisz i zakreślasz na "nie" podpunkty dla firm mających milionowe przychody i setki zatrudnionych osób. A później i tak się dosrają o jednego "x" i złożenie wniosku przedłuży się o rok. (i nie chodzi mi tutaj o wakacje składkowe, tylko inne świadczenia z de minimis)
  • Odpowiedz
@ATAT-2 jak złożysz wniosek o zaświadczenie o niezaleganiu w składkach, a masz księgowego, który jest twoim pełnomocnikiem, to jako właściciel firmy nie możesz odebrać i zobaczyć pisma, zanim nie odbierze go twój księgowy, mimo że jest ono w skrzynce odbiorczej XD tzn wiesz, że prawdopodobnie jest, bo wyświetla się powiadomienie, ale w skrzynce nie ma nic XD idzie jebla dostać.
  • Odpowiedz
@LordPazdzioch: i nadal to robią. Nie pamiętam który jest oryginalnym autorem, ale był taki moment, że z Comarch (albo Asseco) przegrało przetarg na utrzymanie tego i przeszło do tego drugiego. Po jakimś czasie się wycofali i oddali to oryginalnej firmie, bo nie szło się w tym nieudokumentowanym bajzlu odnaleźć.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: moim zdaniem przesadzacie. Da się tego używać mam jdg więc co miesiąc wysyłam te deklaracje nie miałem nigdy z tym problemu. Po prostu ta strona została zrobiona w z 15 lat temu a pracę nad nią zaczęto jeszcze wcześniej. To nie jest projekt komercyjny jak twitter czy facebook który ma za zadanie przyciągnąć klientów. Jakby to w ciagu ostanich 15 lat przepisali 2 razy na nowo to byś tupał
  • Odpowiedz
@ATAT-2: mi się wydaje, że pewnie wykonujący robi tak, jak mu każe zlecający (tj. ZUS) i zbyt wcześnie jest ustalany UI przez osoby do tego niewykwalifikowane (jakiś randomowy urzędnik od przetargów)
UX research powinien być osobnym, odpowiednio zabudżetowanym etapem prac, a dopiero na podstawie jego wyników doszczegółowione wymagania kolejnych etapów.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: O tak dokładnie to. Czekałem od miesiaca na wiadomość z ZUSu i okazało się, że przyszła, ale patrzyłem w złą skrytkę. Mało tego! Potwierdziłem odbiór jednego pisma a po paru godzinach na tym samym potwierdzeniu dostałem kolejne pismo i było już jako odczytane xdd
  • Odpowiedz