Wpis z mikrobloga

hej #wroclaw - mam prośbę/pytanie: w przyszły piątek planuję odwiedzić z kumplem Wasze miasto. Cały piątek, noc i pół soboty. Czy macie jakieś dobre polecajki co robić, a czego unikać? (we Wrocławiu kilka razy turystycznie byliśmy, więc raczej zależy nam na mniej turystycznych aktywnościach/miejscach). Dzięki z góry!
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dalekoblisko: co do jedzenia, to poczytaj sobie wpisy na atgu #jedzenie71, to nasz tag z szamą z wrocka.

Co do zwiedzania, to zalezy co lubicie.

Ja bardzo lubię Sępolno, wg mnie najfajniejsza część Wrocławia jezeli chodzi o szlajanie się. Jest osiedle WuWa, czyli modelowe osiedle koksów niemieckiej architektury międzywojennej. Jest tam tez ogrod botaniczy uniwerku, pergola, ogrod japoński, beach bary przy wyspie opatowickiej, w centrum z mniej
  • Odpowiedz
@dalekoblisko: Makłowicz ostatnio pływał ;) No w upalny dzien spoko, mozna sobie Wroclaw poogladac. Beach barow w miescie od groma, zarowno przy Odrze w centrum jak i troche dalej od centrum na wschodzie czy pólnocy. Jezeli chodzi o knajpki normalne, to najepiej przy dzielnicy czterech wyznan gdzies albo na bogusławskiego pod nasypem, raczej bym odradzał rynek. Prywatnie lubie Salvador na Szajnochy, ale generalnie najlepiej sobie zrobic drink crawl ;) Nadodrze
pastaallacarbonara - @dalekoblisko: Makłowicz ostatnio pływał ;) No w upalny dzien sp...

źródło: czarna_magia

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Iudex: hehe, dzięki za protip, ale my akurat nie z tych, co piją na umór i leją do Odry;) ale domyślam się, że jest to spory problem. i dzięki za podlinkowanie innej dyskusji o Wrocku - przejrzę!
  • Odpowiedz