hej #wroclaw - mam prośbę/pytanie: w przyszły piątek planuję odwiedzić z kumplem Wasze miasto. Cały piątek, noc i pół soboty. Czy macie jakieś dobre polecajki co robić, a czego unikać? (we Wrocławiu kilka razy turystycznie byliśmy, więc raczej zależy nam na mniej turystycznych aktywnościach/miejscach). Dzięki z góry!
@dalekoblisko: co do jedzenia, to poczytaj sobie wpisy na atgu #jedzenie71, to nasz tag z szamą z wrocka.
Co do zwiedzania, to zalezy co lubicie.
Ja bardzo lubię Sępolno, wg mnie najfajniejsza część Wrocławia jezeli chodzi o szlajanie się. Jest osiedle WuWa, czyli modelowe osiedle koksów niemieckiej architektury międzywojennej. Jest tam tez ogrod botaniczy uniwerku, pergola, ogrod japoński, beach bary przy wyspie opatowickiej, w centrum z mniej
@dalekoblisko: Nie zbliżajcie się po pijaku do rzeki, bo rocznie wyławiamy kilkanaście tego typu trupów, co to się postanowiły odlać po pijaku do wody.
@dalekoblisko: Makłowicz ostatnio pływał ;) No w upalny dzien spoko, mozna sobie Wroclaw poogladac. Beach barow w miescie od groma, zarowno przy Odrze w centrum jak i troche dalej od centrum na wschodzie czy pólnocy. Jezeli chodzi o knajpki normalne, to najepiej przy dzielnicy czterech wyznan gdzies albo na bogusławskiego pod nasypem, raczej bym odradzał rynek. Prywatnie lubie Salvador na Szajnochy, ale generalnie najlepiej sobie zrobic drink crawl ;) Nadodrze
@Iudex: hehe, dzięki za protip, ale my akurat nie z tych, co piją na umór i leją do Odry;) ale domyślam się, że jest to spory problem. i dzięki za podlinkowanie innej dyskusji o Wrocku - przejrzę!
@dalekoblisko: klasyka, zaczynacie w dzień od panoramy racławickiej, potem w rynku jedzonko, potem pasaż niepolda, następnie wyspa słodowa lub bulwary i tam do rana
Co do zwiedzania, to zalezy co lubicie.
Ja bardzo lubię Sępolno, wg mnie najfajniejsza część Wrocławia jezeli chodzi o szlajanie się. Jest osiedle WuWa, czyli modelowe osiedle koksów niemieckiej architektury międzywojennej. Jest tam tez ogrod botaniczy uniwerku, pergola, ogrod japoński, beach bary przy wyspie opatowickiej, w centrum z mniej
A jakieś inne drink bary, ktore możesz polecić?
I czy wynajęcie łódki po Odrze ma sens?;-)
Tu masz niedawną dyskusję na temat "co robić we Wrocławiu"
https://wykop.pl/wpis/82167009/od-10-lipca-bede-we-wroclawiu-poleccie-jakas-knajp#284753651
źródło: czarna_magia
Pobierz@dalekoblisko: Myślę, że tamci tez nie mieli w planach się utopić (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
https://wroclaw.eska.pl/kontrola-fosy-miejskiej-we-wroclawiu-przez-4-ostatnie-lata-w-lokalnych-rzekach-utonelo-35-osob-aa-y3zE-y6Gs-hkVy.html