Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się co trzeba mieć w głowie, zeby swojemu dziecku 6-7 lat pozwalać oglądać takie guano na youtube.
Po cholerę decydujecie się na dzieciaki skoro nie macie czasu aby mu go poświęcić. A później płacz, ze dzieciaki takie złe i non stop w smartfonach siedzo
#youtube #dzieci #parenting #gorzkiezale #wojan
Crisu - Zastanawiam się co trzeba mieć w głowie, zeby swojemu dziecku 6-7 lat pozwala...

źródło: wojan

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Crisu co trzeba mieć w głowie, żeby małe dziecko od najmniejszego faszerować ekranem, to co tam ogląda to jeszcze większe dno. Taki wojan ze zdjęcia który nic soba nie reprezentuje, cocomelon dosłownie stworzone żeby uzależniać dzieci, ekipa która pojawiła się, zarobiła ile miała zarobić i się zawinęła i teraz wychodzą jacyś następcy których nawet nie znam
  • Odpowiedz
@Crisu: dobrze współgra to z teorią którą ostatnio wysnułem: mianowicie Internet zalewany jest gównianym kontentem nie tylko przez AI i debili ale właśnie przez zwykłe dzieci które generują potężny popyt na miałkie treści, oczywiście za aprobatą rodziców - którzy po prostu mają to w dupie i chcą mieć chwilę spokoju.
Można to śmiało rozszerzyć na muzykę popularną chociażby ¯\(ツ)/¯
Na ten przykład za moich czasów słuchało się Polskiego radia, albo
Dwudziestydrugi - @Crisu: dobrze współgra to z teorią którą ostatnio wysnułem: mianow...

źródło: 1547715969a_mo1

Pobierz
  • Odpowiedz
Im bardziej ogarnięci rodzice tym dzieciak później dostaje smartfona na własność xD. Problem jest że bydło daje przedszkolakom a potem łełe mamo kup mi bo marszalek i dżesika z grupy mają już.
  • Odpowiedz
zwykłe dzieci które generują potężny popyt na miałkie treści, oczywiście za aprobatą rodziców - którzy po prostu mają to w dupie i chcą mieć chwilę spokoju.

@Dwudziestydrugi: i tak i nie. Powiem Ci, że jestem dosyć świadomym rodzicem i w domu i nas nie brakuje muzyki klasycznej, dobrych ksiązek, filmy wybieram pod wzgledem wartości edukacyjnych, jeśli syn ogląda youtube, to słucham, czego on ogląda i blokuję głupie filmiki.
To jest
  • Odpowiedz
@Crisu Ja pozwalam dzieciom oglądać te filmiki, ale w tv w dużym pokoju, gdy jestem razem z nim. I gdy jest coś za bardzo poryte interweniuje. To prawa to guano. Mogę zrobić w ten sposób lub zabronić i będą “nadrabiać ukradkiem” u kolegi na komórce na boisku, zamiast grać w piłkę.
  • Odpowiedz