Wpis z mikrobloga

✨️ Poradnik: Jak znaleźć tanie ubezpieczenie samochodu?
Mireczki potrzebuję porady w sprawie ubezpieczenia auta. Kupiłem swój pierwszy samochód (Superb 2019) i na rankomacie i mubi mam ubezpieczenie OC i AC w okolicach 3k-4k. Na wypoku poczytałem, że lepiej pójść do multiagenta i on mi to zrobi taniej i lepiej, także poszedłem i on mi mówi że najlepsza oferta OC i AC to za 6,5k XDD. Czy ja coś źle robię w tych porównywarkach, czy to agent chce mnie oskubać z prowizją?
#ubezpieczenie #samochody #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wątpię, żeby agent ci znalazł lepszą ofertę niż na rankomacie, próbowałem tak kiedyś i albo było drożej albo robił gorszą ofertę, byle było taniej (np. zamiast ASO to zwykłę warsztaty albo zamienniki części czy np. brak zamrożenia sumy ubezpieczenia)

możesz ewentualnie spróbować jeszcze zobaczyć jaka firma daje ci w rankomacie najniższą cenę i na ich własnej stronie zobaczyć czy ich kalkulator ubezpieczenia wy wypluje niższej ceny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie, nie robisz absolutnie niczego źle spokojnie. Takie różnica przy szukaniu ubezpieczenia na samochód są totalnie normalne, zaś agenci zazwyczaj naciągają ludzi na te droższe ponieważ zwyczajnie mają od tego lepszą prowizję. Jednym minusem porównywarki jest to, że przez następny miesiąc prawdopodobnie będą do ciebie dzwonili ze wszystkich możliwych ubezpieczeń.
  • Odpowiedz
zależy ile masz lat, ile masz lat prawko, jaki silnik.

@Dziambelll: To akurat nie ma absolutnie nic do rzeczy w tej kwestii. Tak oczywiście to ile masz prawo jazdy, jaki silnik, jaki samochód i ile masz lat też się liczy, ale na ogół chcą ci wcisnąć to droższe ubezpieczenie niezależnie od tego. Po prostu jeśli jesteś młodym kierowcą z krótkim stażem, masz bmw na przykład to będą chcieli żebyś zapłacił
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nigdzie nie znalazłam taniej niż w porównywarkach. Agent nigdy nie zaproponował ceny niższej niż w porównywarce. Porównywarki często mają promocje dla nowych klientów, można kilka stówek urwać ale zależy od aktualnej promocji. Jeśli jesteś młodym kierowcą to taniej będzie dopiero za jakiś czas bezszkodowej jazdy. Jeśli zamierzasz jeździć ostrożnie to może pełne AC nie jest konieczne? Jest coś takiego jak AC mini - tylko od kradzieży - poczytaj. A
  • Odpowiedz