Aktywne Wpisy

wojtek-polki +1305
Czyli mężczyzna który:
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
-ma ciągłość zatrudnienia
-nie był na L4 w ciąży
-nie był na macierzyńskim
-nie pobiera świadczeń na dziecko (800+ itp)
-nie korzysta z opieki nad chorym dzieckiem
źródło: temp_file1429150910024872164
Pobierz
Bill_Kilgore +931
źródło: 1000059447
Pobierz

Popatrzeć z daleka na płodną Kasię, obgadać najnowsze gierki, dojść wspólnie do wniosku, że dziś nic ważnego nie ma i zebrać ekipę na wagary – najlepiej do ziomka, którego starzy akurat mają rano zmianę. I pewnie wtedy też siedzieli o tej porze, tak jak ja teraz, patrząc w ściane i zastanawiając się, po co to wszystko... A w tym samym czasie ich dzieciak po cichu przekręcał klucz w zamku, żeby tylko się nie okazało, że dziś jednak nie wyszli do pracy. (Tak, wtedy się jeszcze myślało, że starzy czasem mogą sobie po prostu nie pójść do roboty xD. Dziś już wiemy, jak to naprawdę wygląda.)
Idzie ktoś na wagary dziś ze mną? mam wolną chatę
#zalesie #feels
Czy lekarz idzie w 72 godzinne dyżury w ramach zemsty na swoim ciele?
@El_Trufel:
Pracuję zdalnie od pięciu lat, ale to, o czym piszesz nie jest w porządku i właśnie przyczynia się do tego, że managerowie ściągają załogi do biur i coraz trudniej o taki system przy zatrudnieniu. Tak się po prostu nie robi. Jak fakturujesz na kontrahenta 8-9 godzin to robisz 8-9 godzin albo cały etat (minus nalezne przerwy) na UoP.
@smk666: no to szczerze współczuję ( ͡° ʖ̯ ͡°)
właśnie boję się tego etapu, kiedy będzie większa i zacznie chodzić, a potem biegać, wtedy ten spokój może się skończyć.
@LZBNZ: Poczekaj jak tylko @Ejmen: rozpocznie swoją kampanię nienawiści do kobiet, to wtedy postanowisz mieć jeszcze piątkę dzieci. Tak będzie, mówi ci @Ejmen:
@RadioaktywnyBorsuk:
Bój się. Generalnie przez ~2 lata nie będziesz mógł się oddalić od dziecka na więcej niż metr kiedy ono nie śpi bo inaczej zabije się lub okaleczy w ciągu pięciu sekund. Jakbym miał teraz porównać obecny wiek tak od 10-12 do 17 miesięcy to tęsknie za fazą ziemniaka z
@BornToDie69: W sumie trochę dramat, sprowadzić na świat nowe życie bo mi się nudzi i potrzebuję wymyślonego celu w życiu. Nie potrafię się utożsamić,
@RadioaktywnyBorsuk: drugie dziecko to jest ogromna zaleta i paradoksalnie odciążenie w rodzicielstwie. Pierwszy rok jak piszesz, jest średnio, ale potem dzieciaki bawią się razem i jest znacznie łatwiej. Moi jak
Czy te lata nauki doprowadziły mnie do odpowiedniego miejsca? Wątpię.
Czuje sie jakbym żył w matrixie. Praca dom praca dom . Zero życia
@mirkax: No właśnie to ty już powinieneś być tym starym na rannej zmianie do którego wbija dzieciak ze znajomymi
My ciągle coś robimy, ja gram w gry, uczymy się grać na instrumentach, języków, czytamy książki, podróżujemy, uprawiamy sporty, ciekawie sobie gotujemy etc.
Nie zawsze jest kolorowo, są problemy i różne były etapy, pewnie.
Zawodowo robiliśmy różne rzeczy, często mocno eksploatujące fizycznie i psychicznie. Ale ja w każdą pracę się angażowałam, nawet te pierwsze, proste, więc ostatecznie nawet jak było ciężko- miałam satysfakcję, dobre
Bo mogą, to się nazywa urlop i nie zawsze każdy się dziecku chwali, że wziął wolne, bo będzie dostawa nowej pralki albo, że musi jechać coś załatwić w sądzie. ¯\(ツ)/¯
w dodatku większość tej "wiedzy" szkolnej pakowana do łbów bez zrozumienia i szerszego kontekstu jest błędna i bezużyteczna