Aktywne Wpisy
Just_Jump +41
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Apaturia +50
Wyjątkowo dużo rogów. Niektóre rasy owiec są bezrogie, ale niektóre mogą mieć od dwóch do nawet sześciu rogów – są to przede wszystkim owce starych ras takich jak północnoeuropejska owca Manx Loaghtan z Wyspy Man, Boreray, owca hebrydzka czy owca islandzka. W najpopularniejszej wersji na głowie zwierzęcia wyrasta jedna para rogów zakręconych w dół i jedna para prostych rogów ulokowana powyżej, ale zdarzają się też inne kombinacje: trzy, pięć, a nawet sześć
źródło: Hebridean_Sheep
Pobierz

#remontujzwykopem #meble #kuchnia #budownictwo #budujzwykopem #remont
Ogólnie jedną kuchnię z IKEA robiłem sam (na mieszkaniu), nawet robiłem łączenie drewnianego blatu w literę L, podłączenie AGD to w sumie prostota.
Drugą kuchnię robiła mi IKEA (ze względu na brak czasu) i powiem szczerze, tylko mnie wkurzyli słuchając ciągle telefonów, że coś im nie pasuje, czegoś się nie da zrobić, projekt zły (od IKEA), bla bla bla, w sumie
Nawet jeśli masz swoje dobre jakościowo elektronarzędzia to i tak montaż samemu (a raczej we dwójkę bo w pojedynkę ciężko sobie poradzić) zajmie sporo czasu bo jednak co jakiś czas trzeba zerknąć do instrukcji. U siebie składałem inne meble z Ikei i powiem szczerze, że miałem spora ulgę, że
Blat: ikea ma niestandardowe wymiary i blaty są głebsze. Więc najlepiej kupic blat odnich. JA docinałem sam, kumpel poskładał cala kuchnię, następnie zadzwonił do stolarza i ten mu przyjechal dociąć i zamontować blat wraz z wycięciem miejsca pod zlew i płytę indukcyjną. Moze tak zrób.
Ogolnie masz 3 opcje
- Zrobić wszystko sam
- Samemu poskręcać korpusy, zmontować szuflady i drzwi, zlecić tylko montaz i łączenie blatów, które moim zdaniem jest najtrudniejsze i wymaga trochę sprawności i doświadczenia
- wynająć firmę zewnętrzną do składania mebli
Mam teraz trzecią kuchnię od nich i uważam, że jest dobry stosunek jakości do kosztów.
I powiem Ci szczerze.. z perspektywy tego jaki byłem po tym wszytkim wykończony, zostawiłbym te pięć kołą aby nie musieć z tym walczyć.
Poskładałem sobie resztę sam z wujkiem fachurą, większość pracy to pikuś, jedyna trudność to żeby szafki równo odchodziły od ściany.
No i nie wiem jakbym poradził sobie z dolną częścią. Ikea liczyła sobie wtedy za montaż 1600 zł, potem zwróciła mi 800 zł