Aktywne Wpisy

fsfdjf +7
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Bedzie dla mojego ojca, ktory nie jest fanem czytania, wiec nie chce zeby byla duza
Ojciec ma też miazdzyce, nadcisnienie i zakrzepice, wec jesli jakas ksiazka cos z tego jeszcze uwzględni to dobrze
Na razie upatrzyłem sobie tą, ale ciezko znalezc jakies opinie https://www.empik.com/dieta-w-cukrzycy-typu-2-cichocka-aleksandra,p1137960838,ksiazka-p
#cukrzyca #dieta #zdrowie #medycyna #lekarz #dietetyka #gotujzwykopem #ksiazki #pytaniedoeksperta
Ty też jesteś
W żywieniu jest tyle mitów. Polprawd i totalnych debilizmow, że szkoda gadać. A jeszcze przy samej cukrzycy na której temat wypowiadają się ci sami debile którzy formuluja swoje debilne tezy dla zdrowych ludzi tworząc kompletne odklejki dla chorych, które jeszcze mogą im zaszkodzić. Jak się nie znasz i nie masz wyczucia kiedy ktoś bajeruje to ciężko jest to
Juz pomijajac fakt ze na pewno nie pojdzie, to czy podejrzewam ze duzo tych "fachowców" uczylo sie wlasnie na takich półprawdach
źródło: słodziki
PobierzA Ciebie noga boli od cukrzycy?
Te kamery mają Cie przed czymś chronić?
Tamta ekipa 100% faktów, 0% szamanstwa
Sukrwloza jest kontrowersyjna bo szczurom zmieniała mikrobiom. U ludzi ten efekt nie został zamontowany. Natomiast jest używana masowo w produktach dla sportowców i w tych modnych wysokobiałkowych.
Są zdecydowanie lepsze w smaku od stewii, więc wybór jest prosty.
@essos Jak sam widzisz - lepiej w internecie przypadkowych ludzi nie pytać. Bo albo
@Inozythol: W materiale poniżej doktor Kulczyński przywołuje badanie: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28938797/ gdzie mowa o potrzebie ponownego przebadania aspartamu, jako że istnieją wątpliwości co do potencjalnych problemów. Jak widać jakieś wątpliwości istnieją także w świecie nauki. Natomiast ja z tym nie dyskutuję - a unikam.
https://www.empik.com/glukozowa-reolucja-jessie-inchauspe,p1370360242,ksiazka-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22487046856&utm_id=22487046856&utm_term=empik_ksiazka&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22477087854&gbraid=0AAAAADwt86dB50B1CeitB6Cj0UCWzKykE&gclid=CjwKCAjwprjDBhBTEiwA1m1d0gsBDKl7gRWk1vEPGBLcGzPStq6Dmj3daSVkkyX0Dx0yKJw6lXwUwBoCR00QAvD_BwE
napisana bardzie przystępnie i pokazuje fajne tipy do wykorzystania przy walce z ustabilizowaniem poziomu cukru :)
@rozowy_dzban @essos I znów masz kolejny przykład na to by jednak iść do spejcjalisty. Gdybyś kupił tę książkę i jeszcze uwierzył w to co tam jest napisane to byś Ty i Twój ojciec popadł w