Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WOL72: Nikt Ci teraz nie zapewni, że GTA 6 będzie komfortowo działać na laptopie do 6k, jakbym miał wróżyć z fusów to może być ciężko.

Btw, czemu laptop, a nie stacjonarny?
  • Odpowiedz
@WOL72: szczerze, jakbym potrzebował coś mobilnego to za dużo mniej lepiej kupic steam deck niż jakiegoś gejmingowego, głośnego laptopa za 6k
  • Odpowiedz
@WOL72: generalnie aorusy mają słabe matryce, to jest dość duży minus. Z nowych sprzętów w najbardziej znanych sklepach chyba nie ma mocniejszej konfiguracji do tych +-6000 PLN ale jak sam zauważyłeś fajnie było by mieć zewnętrzny monitor, no chyba, że komuś to nie przeszkadza ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@fotelbujany budżet jest dość ruchomy ponieważ zależy mi na czymś na lata, jeśli było by coś do 7-7.5k ale z odczuwalną różnicą jakości monitora to będę w stanie dopłacić gdyż nie mam w planach kupować zewnętrznego
  • Odpowiedz
@WOL72: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-legion-5-15irx10-15-1-oled-165hz-i7-13650hx-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070-dlss-4-windows-11-home tu jest lepiej z matrycą i tgp grafiki wyprzedza dużo aorusa i aero, pamięci na wolniejsze niż w aoursie i aero.

https://www.morele.net/laptop-gigabyte-aero-x16-ryzen-ai-7-350-32-gb-1-tb-w11-rtx-5070-165-hz-1wh93eec64dh-15251437/ alternatywnie jeszcze ten.

Prawdę mówiąc nie wiem co bym wziął, niektórzy tutaj nazywają Lenovo Chińskim wywiadem, może warto też ten czynnik wziąć pod uwagę :D
  • Odpowiedz
@WOL72: zdecydowanie najmocniejsza maszyna z omawianych. Najwyższa seria Intela mobilna, tgp tej 4070 też jest wysokie, najszybsze pamięci. JEDNAK uważał bym z wszystkimi modelami laptopów typu "slim" do grania, widzę na Reddit posty, że te modele mają wysokie temperatury -90-95 stopni na procesorze jest łatwo osiągalne nawet dla nowych jednostek. Plus to jest używka, więc od razu trzeba by wymienić termopady, wymienić pasty termoprzewodzące. Generalnie trochę mi śmierdzi to ogłoszenie.
  • Odpowiedz
@WOL72: model slim to piekarnik, nie polecam, throttling zabije wydajnosc tego procka, wiem bo przerabialem to na podstawie SCARa jednego gdzie wydajnosc jak do mnie przyszedl w pkt cpu (nie pamietam programu)) to bylo z 21k, po wymianie pasty itd wzroslo do 31k
  • Odpowiedz