Wpis z mikrobloga

Podpowiedzcie mi proszę czy ja jestem jakiś ułomny i umyka mi coś oczywistego czy może Zott razem z biedronką lecą jawnie w uja i #oszukujo z nieistniejącą promocją?

Zott jogurt naturalny, 180 g + 20g gratis co daje 200g produktu. Wynika to z prostej matematyki oraz napisu na opakowaniu, gdzie podkreślona jest waga netto (czyli bez opakowania).

Tymczasem produktu jest idealnie 180g (1g jest na łyżeczce ( ͡° ͜ʖ ͡°) )

O co tu chodzi?

#biedronka #afera #gotujzwykopem
ATAT-2 - Podpowiedzcie mi proszę czy ja jestem jakiś ułomny i umyka mi coś oczywisteg...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: ciekawe, przed chwilą inny miał to samo z mozzarella: https://wykop.pl/wpis/82212169/ja-rozumiem-ze-masa-produktu-moze-sie-delikatnie-r też Zott, choć z niemieckiej fabryki, a jogurt jest z polskiej.

Najlepiej by było poważyć kubki zwykłe i z gratisem, może z myciem by było bezsprzeczne i z porównaniem innego towaru, że waga dobrze pokazuje.
@marcinkox3 +5
Ja rozumiem, że masa produktu może się delikatnie różnic od deklaracji producenta na opakowaniu, ale kulka mozzarelli light marki Delikate z #biedronka mająca w teorii 125 g, która w rzeczywistości waży 101 g, to lekka przesada( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oszukujo
  • Odpowiedz