Aktywne Wpisy

Lardor +52
Mija równy miesiąc jak Olek przestał być prezydentem a już się skompromitował, łażąc kompletnie nawalonym na rynku głównym. Jak dobrze, że zrzuciliśmy tego pijaka z prezydenckiego fotela
#krakow
#krakow
źródło: 1000095394
Pobierz
DwieLinieBOTv3 +914
Lekarz przeciwny zwiększeniu liczby lekarzy: dobry czas na zakup nieruchomości
Bot losowo łączy 2 tytuły z popularnych znalezisk w jedno "zdanie".
#dwielinie ☕ postaw kawę
Bot losowo łączy 2 tytuły z popularnych znalezisk w jedno "zdanie".
#dwielinie ☕ postaw kawę

Na czym mi zależy:
- żeby miała korzystne przeliczenia, a prowizja była niska lub zerowa :D (żeby się po prostu opłacało)
- żeby miała wirtualną kartę którą można użyć w necie; plus jeśli tę kartę można łatwo usunąć i wygenerować nową
- żeby można ją było łatwo doładować, najlepiej przez Google Pay lub Blik
- no i oczywiście żeby to było bezpieczne, sprawdzone (dlatego pytam mireczków) a nie jakieś podejrzane
Cinkciarz chyba już padł kompletnie? Revolut to gówo. Jest coś wartego polecenia? Próbował ktoś Zen? Płacił ktoś kiedyś używając Stripe?
#fintech #platnosci #waluty #cinkciarz #revolut #kiciochpyta
Po drugie nie wiadomo jak długo takie korzystne kursy się utrzymają. Portfel walutowy jest dla XTB dość świeżą funkcją, ale możliwe, że jak zdobędą więcej klientów, to wprowadzą gorsze kursy, tak jak zrobił to Revolut. Jak dotąd raz podwyższyli kursy na kilka godzin
Plus na Raiffeisenie masz karty jednorazowe, jeżeli chcesz mieć "bardzo bezpiecznie".
Oczywiście różnice są niewielkie, ale nigdy jak obserwowałem XTB nie był lepszy, nie wspominając o braku opcji wypłaty USD bez kosztów transakcji do polskich banków, poza PEKAO SA.
XTB: 4,2845
Walutomat: 4,2629 + 0.2% = 4,2714
Alior: 4,2774
TMS: 4,2891
@wanted: nie bierzesz czasem kursu wymiany podanego przy kupnie akcji za złotówki? Tam jest zawsze gorszy przez prowizję 0,5%. W ewallet mi wychodzi obecnie 4,2643, a w Walutomacie (chwilowo bez prowizji) 4,26.
@wanted: nieźle, rzucę później okiem. Nie wiedziałem, że przeskoczyli Revolut
@wanted: to nie powinno mieć zupełnie wpływu, bo to nie weekend
źródło: 1000026812
Pobierz@wanted: może dali mi konto premium za napisanie miliona pochwalnych komentarzy na wypoku( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak zupełnie serio to widzę, że przenosisz kasę między kontami tradingowymi ("REAL") bez użycia ewallet. Powinno to wyglądać jak na screenie poniżej ("eWallet").
Możliwe, że nie aktywowałeś sobie go jeszcze. Musisz wejść w zakładkę "portfolio" a potem w ikonkę z kartą w
źródło: Screenshot_2025-07-15-21-57-19-11_0d618e5acf4fbc6d59bd9e97b2c530d5
Pobierz