Wpis z mikrobloga

Siema skodziarze, szukam sobie auta i wśród kandydatów jest #superb z roczników 2018-2020 (czyli raczej niestety przedlift) oraz #octavia iii z końcówki produkcji lub iv z początków produkcji. Szukam wysokich wersji wyposażenia, benzyny w automacie, w cenie 70-80k więc trochę łatwiej jednak będzie kupić octavię. IV podoba mi się wizualnie no i chciałbym ten silnik 1.5 TSI etec. Ale czytam dużo o awaryjnosci tej generacji, szczególnie jakieś historie o zwiechach infotainmentu, błędach czujników itp. Czy rzeczywiście jest się czego bać? A może większość tych problemów już została wyeliminowana aktualizacjami? #skoda
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mark_scout: polecam 1.8 TSI w Octavii 3. Autem robiłem trasy na okraglo i nigdy mnie nie zawiodło i wszystko chodzi jak w nowym samochodzie. Do tego ma mocniejsze DQ381 zamiast DQ200.
  • Odpowiedz
@mark_scout @kraven2024: Zależy jaki egzemplarz trafisz i czy właścicielowi chciało się bujać z usterkami Infotainmentu, bo to był główny ból Octavii 4 z początku produkcji.

Ja miałem właśnie Octavie 4 z 2020 r. i męczyłem bułę serwisowi każdą zwiechą i nie włączeniem się, tak że w końcu mi wymienili sterownik Infotainmentu razem z tabletem i problemy zniknęły. A jak zmieniałem w tym roku auto na Superba, to doradca w
  • Odpowiedz