Wpis z mikrobloga

40*365+10=14610 dni (plus przestępne)
14610*0.5 = 7,305 (litry)
2500000 (pojemnosc basenu olimpijskiego)
7305/250000 x 100% = 0.2922%

0.2922% basenu olimpijskiego wydoił.
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: współczuję. Moim zdaniem on jest oziębły z natury. Jeśli nie okazuje uczuć również wobec Twojej mamy to na 100%. Ale jak mówisz mogło być gorzej. Mógł Cię lać i stosować terror domowy. Może chociaż miłość mamy do Ciebie rekompensuje jego nieobecność.
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: to są problemy z pokolenia na pokolenia. Nikt go nie nauczył okazywać uczuć i miłości . Pewnie jego rodzice traktowali go w ten sam sposób albo jeszcze gorzej. Picie to choroba emocji , wiec te jego popijane z czegoś wynika. Jak chcesz to zmienić to nie czekaj az on zrobi cos czego nie potrafi tylko sam sproboj. Porozmawiaj z nim , powiedz o swoich uczuciach, przemyśleniach i ze ci
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: 40 lat picia pół litra dziennie? Nie chcę tu podważać tej historii ale mieszkam blisko ośrodka dla uzależnionych i ludzie którzy (ledwo) chodzą dookoła są znacznie młodsi i raczej nikt by ich do domu nie wpuścił
  • Odpowiedz
@Maly_Jasio: nie okazuje. a mama jest kochana chociaż też pije

@mvmxks właśnie się tak zastanawiam, bo mam ziomka który bawi się z dzieckiem jak jest najarany bo mówi że fajna fazka. I nie wiem czy jak dziecko podrośnie i ogarnie że tata nie jest trzezwy to będzie miało wpływ na jego psychikę

@Eftef myśle że masz racje po prostu jego ojciec taki był i go nie nauczył chociaż
  • Odpowiedz
@Joxek: pracował. Wcześniej jeździł na taksówce a w latach 90 założył własną firmę, ale jego praca polegała na tym że przyjeżdżał do biura na 8;00 i już o 11;00 czy 12;00 wracał do domu żeby się napić. W pracy zostawała mama często siedziała do północy żeby ogarniać firmę, księgowość, pracowaników żeby w ogóle to jakoś funkcjonowało. I tak myślę że to jej przesiadywanie w pracy wynikało z tego że nie
  • Odpowiedz
@FrancisKonois: Tak jak @Eftef mowil, zazwyczaj sa to pokoleniowe "tradycje". A moze Twoj ojciec ma podobne przemyslenia jak Ty o sobie, ze jego ojciec tez pil i byl nieobecny? I Twoj ociec pije, zeby odciac od siebie podobne emocje do tych co Ty czujesz? Z tego co wiem to zazwyczaj ludzie pija z dwoch powodow: zeby cos sie dzialo albo, zeby cos przestalo sie dziac (np. zeby nie czuc
  • Odpowiedz