Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Acapulco420: napisał przecież że dokupi perlit.
Generalnie konopia to chwast. Urośnie niemal na wszystkim. Plon może być mniej przewidywalny ale rozmawiamy o tym czy wystarczy. Wystarczy. Mógłby na ziemię nasiona rzucić i coś tam wyrośnie.

Ja bym się bardziej bał szkodników po partyzancku sadzac gdzieś tam na dworze bo te bardzo lubią konopie. Świerszcze i mszyce szczególnie no i przedziorki
  • Odpowiedz
@asdfghjkl
Napisał ewentualnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z mszycami to prawda
W tym roku miałem mega problem
Gówna później z topów ciężko sie pozbyć
Słyszałem ze jeszcze jakaś zwierzyna lubi sobie tez zjeść na dziko
  • Odpowiedz
@Acapulco420: ja pryskam neem oil na świerszcze głównie i szarańczę.
W zeszłym roku miałem małe siewki i gnojki normalnie przegryzły główny pęd i musiałem zaczynać od nowa. Prawie miesiąc czasu w plecy.
Nawet bez spulchnienia ziemi by mu wyrosło. Tak działa natura. W naturze nikt ziemi nie spulchnia a rośliny rosną. Nikt oprócz owadów, gryzoni etc.
Wszystkie te dodatkowe zabiegi mają za zadanie pomóc roślinie w łatwiejszej budowie systemu korzeniowego
  • Odpowiedz
@placebo_: @Acapulco420 na outdoor nawet nie musiałby nawozić. Nic nie ogranicza rozwoju korzeni tak jak w przypadku uprawy doniczkowej. Jak będzie trzeba to roślina rozbuduje system korzeniowy i sięgnie składników gdzieś dalej (czy wody). W donicy to niemożliwe. Kończą się składniki odżywcze w glebie i elo
  • Odpowiedz