Wpis z mikrobloga

Chyba to niemożliwie, żeby napic się energetyka w miejscu publicznym i nie usłyszeć zaraz od kogoś, jakie to jest złe dla organizmu, nawet jak pije to gowno sporadycznie raz na jakiś czas
Dzisiaj mi baba w sklepie zrobiła wykład o szkodliwości energoli, a chwilę wczesniej (o 7 rano) sprzedawała małpkę i czteropak żubra chlopowi i nie powiedziała nic xD
#energetyki
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@matsoc: no fajnie tylko człowiek raz na kiedys chce mieć małą, niezdrową przyjemność w tym smutnym życiu i musi się ktoś przysrać od razu (,)
  • Odpowiedz
@hyena_: No to prawda, tłumaczyć się nie masz z czego. Aczkolwiek chyba jeszcze bardziej boli jak już wiesz, że wszyscy mają to w dupie, że się stoczysz. Więc nie przejmuj się, rób swoje!
  • Odpowiedz
Dzisiaj mi baba w sklepie zrobiła wykład o szkodliwości energoli

@hyena_: Po czym ta sama baba kupiła całą siatke jedzenia napakowanego cukrem i tak sie kręci ten świat.
  • Odpowiedz
@hyena_ To samo xdddd wypije energetyka czasem raz na 2 dni, czasem na tydzień, czasem na miesiąc, ot, zależy od potrzeb. Teraz nie pamiętam kiedy piłam, chyba z miesiąc temu, jak zarwałam nockę i musiałam dużo robić od 8, gadać itp. Gdzie jeszcze to bardziej dla mnie placebo. To ofc musiałam wysłuchać XD to samo jak palę efajke, zwykli palacze się schodzą i musza powiedziec co myślą XDDDD tak jakbym nie
  • Odpowiedz
@hyena_: A zapytaj jakiegoś frędzla co jest w nich takie szkodliwe. ( ͡° ͜ʖ ͡°) "Yyyy... cukier" Który jest we wszystkim, a na dodatek są energetyki bez cukru. Czasem trzeba się pogodzić z tym, że większość ludzi to NPC
  • Odpowiedz
@hyena_

Dzisiaj mi baba w sklepie zrobiła wykład o szkodliwości energoli (...)

jestem ciekawy jakich argumentów używała, skoro według badań ich najgorszym składnikiem jest cukier (podczas gdy większość konsumentów ostatecznie i tak wybiera energetyki 0 kcal), drugim w kolejności kofeina (przez nadal niskie, ale występujące ryzyko przedawkowania)
  • Odpowiedz
@hyena_: energetyk jest tak szkodliwy jak kawa z cukrem czy słodka orenżada, czyli nie jest. No chyba, że ktoś pije 20puszek ale przekręci się od nadmiaru cukru a nie nadmiaru energetyków. Zanim mi ktoś z kofeiną wyleci... organizm przyzwyczaja się do dużych dawek i na nim nie robi wrażenia kofeina.
  • Odpowiedz