Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RobinSchudl: po 3 latach z bmw brakuje mi teraz tej gały. Po jakimś czasie nawet na ekran się nie patrzyło, wiedziałeś że 3 razy w prawo i wciśnięcie to jakaś potrzebna funkcja.

I kiedyś to u Niemca było, wszystko na miejscu, pokrętła, przyciski - teraz panie Areczku masz pan tablet i klikaj.
  • Odpowiedz
  • 0
jak na 2004 rok to było spoko wnętrze,

@__MadCat: no początek lat 2000 to był dramat pod względem designu, więc nawet jeśli w tamtych czasach to nie było takie złe, to zestarzało się fatalnie.
  • Odpowiedz
@bidzej Imo bez dramatu, bo 99% sterowania klimatyzacją w tym modelu masz jako guziki. W kompie ustawiasz tylko program automatycznej klimy (delikatny / średni / mocny). Prawdziwa patologia zaczyna się w E60, gdzie w kompie przestawiasz, czy z kratek ma lecieć powietrze bardziej chłodne czy ciepłe, pozbywając się tym sposobem suwaka przy kratkach nawiewu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jedyny mój zarzut do tego wnętrza to brak wskaźnika
  • Odpowiedz
@ithilcrackk: to sterowanie klimą w e60 to jest dramat, tak samo jak brak wskaźnika temperatury silnika (jest w m5, no ale kto ma m5) oraz kierunkowskazy. Poza tym to kocham to wnętrze, proste, ładne, solidne, bez pierdyliarda ekraników i piano black, które ładnie wygląda po detailingu ale nie w regularnym użytkowaniu...
  • Odpowiedz
@shiverr Mnie w E60 odrzucał dodatkowy krok w tył z brakiem wyświetlacza temperatury klimatyzacji, a zastąpieniem go pokrętłami od kuchenki gazowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z resztą się zgadzam, chociaż peak designu wnętrza to było dla mnie E39 a potem F10.
Generalnie cała seria F starzeje się jak wino moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@bidzej: Kilkanaście lat temu miałem taką beemkę, jakość i ergonomia tego wnętrza są nieporównywalne do czegokolwiek co produkuje się obecnie - wtedy BMW spokojnie pod względem jakości wnętrza mogła równać się z Porsche. Aktualnie wnętrza beemek, nawet tych topowych jak np. M4 sprawiają wrażenie oszczędnościowych
  • Odpowiedz
  • 0
@kyloe cała rodzina F30 ma spieprzone na maksa wnętrza.
Mam na prawdę zadbana sztukę, a przy wyższych temperaturach słyszę jak plastiki skrzypią, a ostatnio zaczęły stukać te wystające bolce w drzwiach.
W serii E9x czy E46 nic takiego nie miało miejsca, mimo gorszej przeszłości samochodu
  • Odpowiedz
To wnętrze to idealne uosobienie niemieckiego temperamentu, fantazji i poczucia smaku. Czyli niesamowite g---o.

@bidzej: Dobra, tak totalnie bez uszczypliwości. Możesz wstawić jakieś wnętrze samochodu które twoim zdaniem nie jest niesamowitym gównem? Pytam z czystej ciekawości.
  • Odpowiedz
@bidzej:

20 lat temu to ten infotainment robil robote. szeczegolnie w dobie telefonow typu nokia 3310 czy inny sony ericson. ale obecnie to kalectwo. wybieranie adresu krecac galka idrive, kontakty z telefonu tak samo. aktulalizacje map jakimis plytkami z aso.
dla nawigacji tylko dotyk jak w nowych. cyk paluszkiem na mapie nawiguj i jedziesz. dlatego ekran musi byc w zasiegu reki a nie tak zabudowany jak na foto
nawet bluetooth
WykopanyDzon - @bidzej: 

20 lat temu to ten infotainment robil robote. szeczegolnie ...
  • Odpowiedz