Wpis z mikrobloga

Mirasy, potrzebuję zrobić bieda #homelab do spięcia oczyszczacza powietrza, klimatyzacji i wiatraka z #homekit
Aktualnie wszystko mam oparte na Apple TV z HomeKitem. Czy postawienie #homebridge na Raspberry Pi Zero 2 W będzie dobrym rozwiązaniem? Nie będzie się to gryzło z obecną "infrastrukturą"?
Chce iść w możliwie tanie rozwiązanie które gada po WiFi.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AmerykanskiRewolwerowiec: no ale serio pytasz? chcesz do tej infry włączyć coś spoza ekosytemu i liczysz, że będzie działało? .....

To dobrze liczysz tylko zdaje się bridge trzeba postawić na instancji dockera. Bierzesz malinę, ładujesz na nią CasaOS, bierzesz konternerek homebridge i karmisz tym malię. Powinno nawet kamery urządzeń obsłużyć.
  • Odpowiedz
To dobrze liczysz tylko zdaje się bridge trzeba postawić na instancji dockera. Bierzesz malinę, ładujesz na nią CasaOS, bierzesz konternerek homebridge i karmisz tym malię. Powinno nawet kamery urządzeń obsłużyć.

@winda_orbitalna: ale wtedy wszystkie obecne urządzenia które działają mi na Homekit pod Apple TV muszę przepiąć na homebridge, czy po prostu te niekompatybilne urządzenia podpinam pod homebridge, a pozostałe zostawiam jak są i mogę wszystkim zarządzać z poziomu aplikacji "Dom"
  • Odpowiedz