Wpis z mikrobloga

Na aferę może być tylko jedna pozycja, dokupiłem sobie Eurosnack, bo to głupio tak bez przekąsek siedzieć jak się inba dzieje.
#gielda
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kuraku: też mnie ten chrupek ciekawi : D tylko wiecznie boczniak poki co : D i bardzo mala ilosc akcji w rekach inwestorów. Ale intryguje mnie ten papier i tak : D. Czemu kupujesz? : )
  • Odpowiedz
@pawlacze123: poopowiadaj : D zaczalem ja obserwować na misji szukania drugiego tarczynskiego :D czyli polskiej nvidi :D 1000% wzrostu od 2020. Niezainwestowałem w końcu bo bardzo mały free float, mały obrót, nigdy nie jadłem ich chrupków : PPP chyba jakieś lokalne : D ale nadal intryguje papier i go obserwuje od paru miesiecy.
  • Odpowiedz
  • 2
@agent001: czysta brudna prawda jest taka, że zostawały mi jakieś ogryzki typu 20 zł, i potrzebowałem czegoś z niską ceną akcji skoro na XTB to można pyknąć bez prowizji, więc sobie blikiem dorzucam do jakiejś pełnej liczby akcji i biorę czasem.
Ale generalnie spełnia wymagania, rosną im przychody, zysk i dywidenda. Do tego biznes wydaje się być w miarę prosty i potrzebny.
  • Odpowiedz
@agent001: Jednym z głównych odbiorców chrupek Eurosnacka, jak nie największym (nie znam dokładnych liczb) jest Dino, które jak wiemy rosło, rośnie, i będzie nadal się rozrastać. Więcej sklepów Dino = więcej zamówień na chrupki Eurosnacka. Stale rosnące od lat przychody, zyski, dywidendy, marże. Parę miesięcy temu została podjęta decyzja o zakupie hali, czyli widać że firma się rozwija. Ja już tutaj zrobiłem 2 kółka w przeciągu ostatnich paru miesięcy, kupując
  • Odpowiedz
@pawlacze123: dzięki za to! nie mam w okolicy Dino i nawet nie wiedziałem że to tam głównie sprzedają, to faktycznie dobrze brzmi: ) lubie takie nudne biznesy z perspektywami. : )
  • Odpowiedz