Wpis z mikrobloga

Gdyby Polacy na zwrócenie uwagi reagowali nie agresją, a próbą zrozumienia i przyznania się do błędu, nasz kraj byłby jednym z najlepszych miejsc do życia.
Lecz tu wiele jednostek nie szanuje wspólnoty, czy to mienia czy prawa.
Racja ma być wyłącznie po ich stronie, nawet jak to powoduje krzywdę czy szkodę dla całej reszty.
#polska #zalesie
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Finesta: gdybyś spróbował zrozumieć że wspólnoty tworzą się same, a nie odgórnym prawem i dlatego ludzie tego prawa nie szanują, zwłaszcza że system nie ma poszanowania dla ich podstawowego prawa własności to świat byłby lepszy o chociaż jedną nawróconą owieczkę :)
  • Odpowiedz
@Finesta zgadzam się myślę, że ta cała wiara chrześcijańska odbiła piętno. Bo po co być wspólnotą skoro można grzeszyć, a później iść po rozgrzeszenie.
  • Odpowiedz
  • 13
Gdyby Polacy na zwrócenie uwagi reagowali nie agresją, a próbą zrozumienia i przyznania się do błędu, nasz kraj byłby jednym z najlepszych miejsc do życia.

@Finesta tymczasem op zwracający uwagę: "co ty ku4wy o6p--------z d3bilu j3bany?" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Finesta: Nie raz sam sie w srodku gotuje i chce sie zwrocic uwage ale dochodze do wbioski, ze szkoda nerwow bo jedynie na tym sie skonczy. Malo kto pokornie przyzna sie do bledu. Jednak doszedlem tez do wniosku bedac w innych krajach, ze my Polacy to jednak sie p------------y wszystkiego szczegolowo i sie latwo triggerujemy, roszczeniowi jestesmy i czepialscy, choc wieksza tolerancja skonczylaby sie pewnie jeszcze wiekszym zezwierzeceniem. Jednak cisgle
  • Odpowiedz
@Finesta ostatnio na zwróconą mi uwagę powiedziałem „przepraszam, ma pani rację, zaraz przestawię”. Ale chyba było jakieś zwarcie, bo zamiast końca, usłyszałem tylko coraz mocniejszą wiązankę pod swoim adresem. Skończyłem ją mówiąc, że jednak mam to w dupie.
  • Odpowiedz