Wpis z mikrobloga

Dla wszystkich którzy uważają, że Wtyklakowi nic nie grozi, przypominam, że:
- Magicala d------i za to, że przeczytał na czacie yt jakiś komentarz o Adamowiczu
- Wawrzyniaka za to że nagrał reżyserowany filmik w którym jakiś typek dobrowolnie wykonał kilka zadań
#ajemge1
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

powiedział jeszcze na streamie, że dobrze że go z------i bo on popiera takich jak ten nożownik

@elegancki-pan: To właśnie był komentarz z czatu który przeczytał xD

typek, który był upośledzony i kazali tarzać mu się w błocie, lizać buty, wyławiać śmieci ze stawu

Nie wyglądał na upośledzonego, wiele aktorek u Wtyklaka można podpiąć pod ten sam poziom "uposledzenia" albo i większy, poza tym dobrowolnie się na to godził i wykonywał
  • Odpowiedz
@elegancki-pan: No dobrze, ale z twoich wpisów też do mnie wynika, że nie będzie łatwo pociągnąć geja do odpowiedzialności. Czyli co załóżmy, ze siedzi w areszcie. Po czasie postawią mu zarzuty, wypuszcza go(albo i nie) i uważasz, że ciężko go będzie skazać tak? Dobrze zrozumiałem? Chyba że sprawa urośnie medialne i będą chcieli go upupić to wtedy gorzej dla niego?
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: jeśli nie ma sytuacji z wykorzystywaniem upośledzonego to ja po prostu nie widzę paragrafu z kodeksu karnego, pod który jego działalność można by było podciągnąć, i nie widziałem jeszcze żeby ktoś tu taki konkretnie podał
załóżmy że ktoś nawet coś naciągnie, to za takie występki jak z 190a kk czy 286 kk zazwyczaj nawet nie pakują do aresztu, jedyne co to nie pomaga mu sytuacja, że ma zawiasy, no
  • Odpowiedz
z 190a kk czy 286 kk zazwyczaj nawet nie pakują do aresztu

@elegancki-pan: A to nie jest tak, że w PL areszt jest nadużywany i dodatkowo przeciągany? Nie raz można przeczytać takie artykuły, że jest z tym problem. Pytam z perspektywy laika. Nie moja branża.
  • Odpowiedz