Aktywne Wpisy

jobol_pl 0
Allegro wprowadziło 4-1 model hybrydowy. Pięknie się to czyta: https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,6832
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
Pracowałbym w modelu 4 x biuro, 1 x zdalnie:
- tak 26.9% (7)
- nie 73.1% (19)

Czemu nie śpicie?

Skąd się wzięło tak wywalone ego wśród ludzi siedzących w IT że do programowania trzeba się urodzić z nie wiadomo jakimi zdolnościami i jak niesamowicie trudne to jest itp. Mimo iż obecnie to chyba najpopularniejszy nazwijmy to "kierunek ścisły" na uczelniach ?
Bo jakoś wśród chemików, fizyków, matematyków wszelakich inżynierów itp. w innych "dziedzinach ścisłych"/STEM nie ma takiego kółeczka wzajemnej adoracji (mimo iż często są to osoby które zahaczają o jakąś formę autyzmu).
@Ksiega_dusz: większość studentów medycyny jest bardzo "normalna", nie ma jakiegoś wywyższania się. Nikt też cię nie zjedzie za to że
@1Andrzejek123_: nie rozumiem czemu to miałoby czegokolwiek umniejszać xD to chyba świadczy tylko o nich dobrze że korzystają z okazji zamiast klepać biedę dla idei
@XanderPLXE: You dont know, what
@KryzysSryzysDlaSkillIssue: Jak niby uczenie się ad-hoc temu przeszkadza? Po co ktoś ma się uczyć komunikacji klient-serwer kiedy klepie guziki? Potrzebujesz nagle grę sieciową? To dopiero wtedy zaczynasz się uczyć co jest ci potrzebne. Uczenie się na zapas nie ma żadnych korzyści, bo i tak nie będziesz z tego korzystać i momentalnie zapomnisz.
Trudne, to może być pisanie algorytmu od sieci neuronowej
XD, dlatego
Czy ty uważasz, że na 2 stopniach informatyki, spędza się 50h na programowaniu? XD Mam magisterkę z AI, nie wyskakuj mi tutaj, że coś jest trudne, bo pracowałem z matematyką i obliczeniami, nad którymi większość jebłaby papierami. Uczą podstaw? Większość samouków po kursach by się na algorytmach pszczółkowych
Bo z twoich wypowiedzi bije jedno: jeszcze nie wpadłeś na ścianę, która pokazuje, gdzie kończy się „łatwość” i zaczyna
@Ksiega_dusz: prawnicy nie pozostaja w tyle XD mialem z nimi kontakt robiac w korpo i jesli chodzi o EGO to programisci nigdy nawet sie do nich nie zblizyli xddd