Aktywne Wpisy

Umeraczyk +106
źródło: temp_file3543969600082289633
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +113
Spanko od strony przepompowni gmina Pongau do oceny
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_F3B99CF7-BEC0-4419-8310-B2FFD30E2990-38690-0000053F0C7669C3
Pobierz

Skąd się wzięło tak wywalone ego wśród ludzi siedzących w IT że do programowania trzeba się urodzić z nie wiadomo jakimi zdolnościami i jak niesamowicie trudne to jest itp. Mimo iż obecnie to chyba najpopularniejszy nazwijmy to "kierunek ścisły" na uczelniach ?
Bo jakoś wśród chemików, fizyków, matematyków wszelakich inżynierów itp. w innych "dziedzinach ścisłych"/STEM nie ma takiego kółeczka wzajemnej adoracji (mimo iż często są to osoby które zahaczają o jakąś formę autyzmu).
@Kresse: Jakież to predyspozycje trzeba mieć do klepania crudów i guzików? ¯\(ツ)/¯ W gamedevie to jeszcze matmę trzeba ogarniać, ale tam nikt dla kasy nie idzie.
@Kresse: Bo ostatnio stwierdziłem że szybciej fizyk/chemik przekwalifikuje się pod programistę, a w drugą stronę już niekoniecznie i
Oni tak widzą normików IQ 100 jak normictwo tych z IQ 60-70 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@1Andrzejek123_: No generalnie
@Kresse: Czyli muszą potrafić coś co każda osoba techniczna w jakiejkolwiek branży. To nie są żadne predyspozycje specjalne, a frazesy wymyślone przez wielkich "pasjonatów" co tylko psują branżę. A ogarniać dziesiątki
@TurboDynamo: Najlepiej zarabiająca osoba którą ja znam nie jest po żadnej informatyce tylko ochronie środowiska ¯\(ツ)/¯ (tylko ona poszła na to z myślą że wie co
Nie rozumiem tylko, czemu prawie zawsze pojawia się temat
@1Andrzejek123_: fajny dowód anegdotyczny ale nie mający żadnego znaczenia. Większość ludzi ma problem z programistami bo mają ból d--y że ktoś śmie zarabiać na europejskim poziomie.
@1Andrzejek123_: No właśnie, i mimo to nikt generalizuje i nie robi beki z zawodu chemika, że to tylko technik. W IT natomiast każdy programista to crudowiec i generalnie nic nie musi umieć, bo to wszystko przecież proste crudy (patrz komentarze wyżej). Generalnie programista to imho podobny zawod jak każdy inny ścisły i wymaga podobnych predyspozycji.
Ego programistów to c--j tam, chyba nie widziałeś jakie ego w------e w kosmos potrafi mieć świeżo upieczona lekarka co np. pochodziła ze wsi i się jej „udało wybić”. Takiego ego jak mają lekarze to jeszcze nie widziałem.