Aktywne Wpisy

niedorzecznybubr +83
Wołam plusujących wpis https://wykop.pl/wpis/79620165/zaczynam-nowy-rok-ze-130-kg-cel-do-konca-roku-80-k
Cel na 2025: ze 130 kg zejść do 80 kg.
Stan faktyczny: ze 130 kg zszedłem do 112,4 kg.
A więc porażka
Cel na 2025: ze 130 kg zejść do 80 kg.
Stan faktyczny: ze 130 kg zszedłem do 112,4 kg.
A więc porażka

nonszalancki +61
źródło: 176716733073755561
Pobierz

Facet od 30 lat wsadza w swoje filmy NIEDORZECZNĄ ilość pracy i pasji. Do poziomu doprowadzania swoich aktotow do poparzeń chemicznych załamań nerwowych, pedantycznego odwzorowywania każdego elementu scenografii (nurkowanie do Titanica żeby zobaczyć z czego był dywan w jadalni i odwzorowanie całego statku z dokładnością do układu pojedynczych ciężarków na siłowni w tle albo serwowanych dań Xd) konsultacji z ludzmi analizujacymi patenty kulturowe zeby stworzyć muzykę opartą na systemie 8 bo Navi z avatara mają 8 palców u rąk, stworzenie całego języka na potrzeby filmu. Dokonanie autentycznego przełomu w grafice komputerowej na potrzeby filmu 4 razy pod rząd XD
I po wsadzeniu takiej absurdalenej ilości pracy w każdy aspekt..... Łączy to wszystko scenariuszem rodem z gorszych filmów Disneya XD. Poważnie ogladnijcie Titanica i powiedzcie mi że ten scenariusz nie mógłby wprost być narysowany przez to studio xd to jest niewiarygodne jak obiektywnie denna jest ta historia ratowana tylko przez dobre aktorstwo muzyke i lokacje. Przecież narzeczony Rose w tym filmie aż błaga żeby dać mu choć odrobinę głębi ale za każdym razem kiedy pojawia się okazja dosłownie widzisz jak ktoś podejmuje świadomą decyzję za kulisami "nie to by wprowadziło za dużo zamieszkania w głowach widzów i jeszcze mieliby jakieś dylematy komu kibicować nie możemy na to pozwolić"
Pota... Przepraszam Avatar 1 to samo. Ten film to jest dosłownie pierwszy live action remeke filmu Disneya z inną lokacją XD.
I nawet nie będę mówił o Avatar 2 bo oglądając ten film autentycznie nie mogłem uwierzyć w to co widzę. Tak jak by jakaś pierwsza wersja scenariusza przypadkiem została pomylona i trafiła na produkcję po czym wrzucono w nią 200 milionów dolarów. Przecież tam są chyba wszystkie najtańsze sztuczki scenarzysty które da się użyć łącznie z niewspomnianym synem głównego złego który cały czas był gdzieś tam w tle xd niewspomnianym klonie głównego złego (który był słaby już w pierwszej części ale aktorstwo trochę to chowało), KOLEJNYM magicznym minerale XD bo najwyraźniej jeden nie wystarczył plus właściwości tego drugiego (nazwijmy go roboczo spice z diuny ( ͡° ͜ʖ ͡°)) totalnie rozwalają fabułę i miałyby gigantyczne konsekwencji dla świata przedstawionego które powinniśmy zauważyć dużo wcześniej XD
#kino #titanic #avatar #cameron #filmy
źródło: 1000022358
Pobierzźródło: obraz_2025-07-07_122106741
PobierzOni musieli nawet tego sami nie oglądać bo buble tam były absurdalne