Wpis z mikrobloga

Co byście wybrali do samodzielnej #ksiegowosc. Zastanawiam się nad #infakt i #wfirma, ten drugi przekonuje mnie bardzo dużą ilością poradników, ale z drugiej strony jest najdroższy.

Typowa księgowość w IT czyli ryczałt

Który program wybrać do samodzielnej księgowości?

• inFakt 50.0% (15)
  • wFirma 50.0% (15)

Oddanych głosów: 30

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@masieg: ale po co płacić tyle księgowemu gdzie na ryczałcie to jest chwila raz w miesiącu, a program robi całą robotę? Program kosztuje 30-50zł i też w razie czego oferują pomoc księgowego
  • Odpowiedz
@suckmyduck: Nic z tych, zobacz Systim do samodzielnej księgowości, mi pasuje najbardziej. Np. deklaracje do ZUS wysyłasz jednym kliknięciem bez żadnego logowania do ZUS, importowania plików czy inne dziwne rzeczy. Płatności też fajnie się robi aplikacją mobilną.
  • Odpowiedz
@suckmyduck: ryczałt nie jest trudny do księgowania. Niektorzy bawią się sami, innym wystarczy aplikacja, inny wolą pełną opcję z księgowym - kwestia podejścia. Też mam jdg na ryczałcie i poszedłem w tą ostatnią opcje, bo pamiętaj że procz - fakt faktem łatwego przeklikania paru rzeczy w miesiącu księgowa czuwa ci nad ew zmianami w prawie podatkowym no i przede wszystkim odpowiada swoim OC w razie jakichś nieprawidłowości - możesz się
  • Odpowiedz