Aktywne Wpisy

wfyokyga +57
Żółw się zepsuł i naprawiajom 🐢🐢🐢🐢
źródło: temp_file1064089344270796998
Pobierz
LaudatorLibertatis +146
Mireczki, dzisiaj wjeżdżamy z grubym tematem. Po medialnej burzy na temat zadłużonej agencji marketingowej Roberta Lewandowskiego (STOR9) przyjrzałem się 30 spółkom naszego narodowego czempiona no i znalazłem więcej niż się spodziewałem.
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
Poniżej opisuję temat skrótowo, ale nagrałem się też i wrzucam znalezisko z prośbą o wykopanie (link), bo są to zupełnie nowe tematy nieopisywane dotychczas przez media.
SPRAWOZDZANIA FINANSOWE
Szereg spółek bardzo luźno traktuje swoje obowiązki w zakresie składania sprawozdań finansowych. Kluczowa w
źródło: fb1-2026-03-22-1
Pobierz

@SzalonyOgorek: zaraz zaraz, cos to przypomina. ( ͡° ͜ʖ ͡°) moze jeszcze mial duza dupe i jezyki znal?
@Qbis: ale przeciez to nie geografia definiuje, tego jak jako spoleczenstwo kolektywnie rozumujemy. mozemy sami sie ustawic na zachodzie. tylko system wartosci trzeba oprzec o liberalizm, wolnosc jednostki, oddzielenie kosciola od panstwa.
W infrastrukturę zostało wpompowane multum kasy - śmiem twierdzić, że stoimy na wyższym poziomie pod wieloma względami niż większość "starej" europy. Ale nie zrozumiałeś pytania a ludzie mają pamięć złotej rybki i szybko przyzwyczają się do dobrego. Nikt teraz nie jest nikomu za nic wdzięczny, mamy to co mamy i nikt nie dostanie pomnika za poprawę naszej infrastruktury na przestrzeni ostatnich nastu lat.
Pytam co aktualnie UE i szeroko
@janekplaskacz: geje nie będą mogli po sobie dziedziczyć
@Ilirian: Ogólnie to gdyby były stosunki średniowieczne, to w Polsce chłop miał relatywnie lepiej niż w innych krajach, to co stało się w renesansie i dalej to była oligarchizacja, więc też dużo upraszczasz, tak samo jak ten
@janekplaskacz: Dlaczego nie? Monarchia konstytucyjna w Wielkiej Brytanii była bardziej postępowa niż Francja i już po rewolucji społecznej, w ogóle to jedna z przyczyn rewolucji francuskiej zapatrzonej w sąsiadów. Napoleon też pełnił funkcję cesarza- monarchy.